Värikäs liha-kasvisvokki

20 minuuttia
576 kcal

Jos etsit helposti ja nopeasti valmistuvaa illallisreseptiä, kokeile tätä mausteista vokkia. Värikäs vokki sisältää niin lihaa kuin kasviksiakin.

Vokkia lautasella

MAISTUUKO TULINEN RUOKA? Voit itse säädellä vokin mausteisuutta.

© wichmann+bendtsen

Värikäs liha-kasvisvokki

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 salottisipuli
  • 1 porkkana
  • ½ keltaista paprikaa
  • ½ vihreää paprikaa
  • ½ punaista paprikaa
  • ½ suippo- tai varhaiskaalia
  • punaista chilipalkoa
  • 1 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 300 g mureaa naudanlihaa, esimerkiksi sisä- tai ulkofilettä
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 4 vartta kevätsipulia
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 1 sydänsalaatti
  • ½ kurkkua
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • kourallinen mung-pavun ituja
  • kourallinen punajuuren versoja tai sinimailasen ituja
  • kourallinen persiljaa tai korianteria

Valmistus

  • Suikaloi sipuli, porkkana, paprikat ja kaali. Hienonna chili.

  • Kuullota sipuli paistokasarissa tai vokkipannulla oliiviöljyssä. Lisää lihasuikaleet ja ruskista.

  • Lisää paprikat, porkkana, chili ja kaali Lisää kalakastike ja soijakastike, kevätsipulit ja kookosmaito. Sekoita ja anna kypsyä 2–3 minuuttia.

  • Suikaloi salaatti ja kurkku. Lisää pannulle. Kuumenna nopeasti, etteivät ne pehmene. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa tilkka kastikkeita. Jaa lautasille ja ripottele päälle ituja tai versoja ja persiljaa.