Possu-kukkakaali-pähkinäwok

30 minuuttia
547 kcal

Helppo ja herkullinen vokki possusta, kukkakaalista ja pähkinöistä valmistuu puolessa tunnissa.

Possu-kukkakaali-pähkinäwok

VINKKI! Kun taputtelet lihat kuiviksi talouspaperilla ennen paistamista, neste ei pala pannuun, ja liha saa kauniin, ruskean paistopinnan.

© wichmann+bendtsen

Possu-kukkakaali-pähkinäwok

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 salottisipulia
  • 2 vartta sitruunaruohoa
  • ½ vihreää chilipalkoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pala inkivääriä
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 250 g porsaanfilettä
  • 2 tl kalakastiketta
  • 2 tl osterikastiketta
  • 2 sellerinvartta
  • 300 g kukkakaalia
  • 1½ dl kookosmaitoa
  • 10 kirsikkatomaattia
  • pippuria
  • 1 limetin mehu
  • 50 g nuudeleita
  • 1 ruukku herneenversoja
  • kourallinen minttua
  • kourallinen maapähkinöitä

Possu-kukkakaali-pähkinäwokin valmistus

  • Hienonna salottisipulit, sitruunaruoho, chili (säästä muutama rengas koristeluun), valkosipuli ja inkivääri. Kuullota öljyssä wokpannulla.

  • Viipaloi liha ja ruskista pannulla. Mausta osterikastikkeilla ja sekoita hyvin. Lisää 2 dl vettä.

  • Paloittele selleri ja kukkakaali ja lisää wokiin. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Lisää kookosmaito ja tomaatit ja kuumenna. Mausta kalakastikkeella, pippurilla ja limemehulla.

  • Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja lisää wokkiin. Sekoita hyvin.

  • Jaa lautasille ja koristele chilillä, herneenversoilla, mintulla ja pähkinöillä.