Ulkofilepihvi ja lämmintä sieni-persikkasalaattia

30 minuuttia
355 kcal

Tällaisessa ateriassa hedelmät ovat kuin herkullinen piste ii:n päälle. Naudan ulkofilepihvi ja perunat maistuvat loistavasti yksinkin, mutta tässä reseptissä persikka ja osterivinokas kruunaavat aterian. Ole hyvä.

Naudan ulkofilepihvi ja perunoita

Ulkofilepihvi ja lämmin sieni-persikkasalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g pieniä perunoita
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 ruukku minttua
  • 150 g osterivinokkaita tai herkkusieniä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • pippuria
  • 2 persikkaa
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 naudan ulkofilepihviä
  • vähän oliiviöljyä ja voita pihvien paistamiseen
  • rapsiöljyä

Valmistus

  • Pese tai kuori ja keitä perunat. Hienonna saman verran persiljaa ja minttua.

  • Viipaloi sienet. Paista oliiviöljyssä.

  • Lohko persikat ja lisää pannulle. Lisää valkoviinietikka ja kuumenna, kunnes etikka on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Pyyhi pihvit talouspaperilla. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Lisää voi ja anna sen ruskistua hieman. Paista pihvejä molemmin puolin 4–5 minuuttia. Kokeile sormella lihan kypsyys: Mitä pehmeämpää, sitä punaisempaa se on.

  • Paina keitetyt perunat kevyesti rikki. Ripottele pinnalle rapsiöljyä, persiljaa ja minttua.

  • Nosta pihvit lautasille, jaa sieni-persikka­salaatti ja perunat viereen.