Uunilohta ja kaalia

30 minuuttia
468 kcal

Maukasta lohta paistetun kaalin ja perunoiden kera. Helppoa ja herkullista vain puolessa tunnissa.

Uunilohta ja kaalia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 pieni kourallinen lehtipersiljaa
  • 1 pieni kourallinen vesikrassia
  • 1 pieni kourallinen tilliä
  • 200 g perunoita
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 2 palaa lohta, à noin 125 g
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 200 g lehti- tai savoijinkaalia
  • ¼ tl hienonnettuja chilihiutaleita
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistus

  • Huuhdo ja kuivaa yrtit.

  • Pese ja kuivaa perunat.

  • Pyörittele perunat öljyssä, suolassa ja hienonnetussa persiljassa.

  • Pane perunat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista niitä 25 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

  • Pane lohipalat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista niitä 12 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

  • Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

  • Paista viipaleet kullankeltaisiksi oliiviöljyssä ja nosta talouspaperin päälle valumaan.

  • Puhdista kaali ja poista lehdistä tarvittaessa paksut lehtiruodit.

  • Paloittele lehdet, huuhdo huolellisesti ja linkoa kuiviksi.

  • Paista kaalia ruokalusikallisessa oliiviöljyä.

  • Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Sekoita valkosi­puliviipaleet kaalin joukkoon.

  • Annostele kaali, lohi, yrtit ja uuniperunat tarjolle.

LUE MYÖS: Täydellistäuunilohta


Newsletter background