Uunilohta ja kaalia

30 minuuttia
468 kcal

Maukasta lohta paistetun kaalin ja perunoiden kera. Helppoa ja herkullista vain puolessa tunnissa.

Uunilohta ja kaalia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 pieni kourallinen lehtipersiljaa
  • 1 pieni kourallinen vesikrassia
  • 1 pieni kourallinen tilliä
  • 200 g perunoita
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 2 palaa lohta, à noin 125 g
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 200 g lehti- tai savoijinkaalia
  • ¼ tl hienonnettuja chilihiutaleita
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistus

  • Huuhdo ja kuivaa yrtit.
  • Pese ja kuivaa perunat.
  • Pyörittele perunat öljyssä, suolassa ja hienonnetussa persiljassa.
  • Pane perunat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista niitä 25 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
  • Pane lohipalat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista niitä 12 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
  • Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
  • Paista viipaleet kullankeltaisiksi oliiviöljyssä ja nosta talouspaperin päälle valumaan.
  • Puhdista kaali ja poista lehdistä tarvittaessa paksut lehtiruodit.
  • Paloittele lehdet, huuhdo huolellisesti ja linkoa kuiviksi.
  • Paista kaalia ruokalusikallisessa oliiviöljyä.
  • Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Sekoita valkosi­puliviipaleet kaalin joukkoon.
  • Annostele kaali, lohi, yrtit ja uuniperunat tarjolle.

LUE MYÖS: Täydellistäuunilohta