Terveelliset liha-kaurapyörykät, perunoita ja salaattia

70 minuuttia
553 kcal

Näihin klassisiin lihapyöryköihin pyöräytetään kaurahiutaleita. Hyvää vatsalle ja herkkua makunystyröille.

Lautasellinen pyöryköitä, perunoita ja salaattia

LIHA-KAURAPYÖRYKÄT – helppo arkiruoka, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin.

© wichmann+bendtsen

Terveelliset liha-kaurapyörykät, perunoita ja salaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ iso sipuli
  • 250 g sika-nautajauhelihaa
  • ¾ dl pieniä kaurahiutaleita
  • ½ muna
  • ½ dl maitoa
  • ¾ tl suolaa
  • Mustapippuria myllystä
  • 400 g perunoita
  • ½ rkl voita
  • Merisuolaa

Salaatti

  • ½ iso omena
  • ¼ kurkku
  • 62 g vuonankaalia
  • 1 rkl rouhittuja saksanpähkinöitä

Ranskankermakastike

  • 1 dl ranskankermaa, 9 %
  • ½ tl dijoninsinappia
  • ½ tl akaasiahunajaa tai sokeria
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria, myllystä
  • ¼ dl tuoreita yrttejä

Valmistus

  • Hienonna sipuli, ja sekoita pyörykkä­ainekset yhteen. Anna taikinan levätä 30 mi­nuut­tia viileässä. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Muotoile 12 pyörykkää. Jaa ne pellille leivinpaperin päälle ja paista noin 25 minuuttia – käännä 15 minuutin jälkeen.
  • Keitä perunat ja leikkaa ne kypsinä suupaloiksi. Paista palat kuumalla pannulla nokareessa voita, kunnes ne saavat herkullisen rapean pinnan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Leikkaa omena ja kurkku ohuiksi viipaleiksi ja sekoita yhteen salaatin ja rouhittujen saksanpähkinöiden kanssa.
  • Yhdistä kaikki kastikeainekset ja mausta oman maun mukaan.

Vinkki

  • Makumaailmaan saa vaihtelua timja­milla, juustokuminalla, valkosipulilla, chilillä ja currylla.
  • Älä vaivaa taikinaa liian pitkään, ettei pyöryköistä tule kovia ja sitkeitä
  • Voit maustaa pyörykät vaihtelevasti timjamilla, juustokuminalla, valkosipulilla, chilillä tai currylla.
  • Voit raastaa sipulin hienoksi raastinraudalla, jos sinulla on lapsia, jotka bongaavat sipulinpalat kilometrin päästä.