Pinaatti-karitsakeitto

30 minuuttia
435,5 kcal

Mausteinen karitsa kruunaa pinaatti-bataattikeiton.

pinaatti-karitsanlihakeittoa

Pinaatti-karitsakeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Keitto

  • 125 g pinaattia
  • ½ bataattia
  • ½ sipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl vettä
  • 1 tl kasvislientä
  • ½ dl tuoretta timjamia
  • ½ avokadoa
  • ¼ tl suolaa

Liha

  • 2 karitsan kyljystä
  • 1 tl oliiviöljyä
  • ½ appelsiinin mehu ja kuori
  • 1 tl kuivattua korianteria
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl juustokuminaa
  • ¼ tl kardemummaa
  • 1 Merisuolaa, pippuria myllystä
  • ½ appelsiinin mehu ja kuori

Pinnalle

  • 1 ohut viipale täysjyväruisleipää
  • 2 rkl skyriä tai kermaviiliä
  • (1 rkl tuoretta minttua)
  • (kourallinen ituja)

Valmistus

  • Hiero mausteet lihaan. Kaada pinnalle appelsiinimehu ja raastettu kuori. Anna maustua.
  • Paahda leipää 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  • Kuutioi sipuli ja paista sitä 3 minuuttia oliiviöljyssä. Kuori puolikas bataattia, leikkaa se palasiksi ja paista sipulin joukossa 1 minuutti.
  • Lisää pannuun vesi, kasvisliemivalmiste, avokado ja pinaatti ja kuumenna seos
    kiehuvaksi. Lisää mausteet.
  • Soseuta sauvasekoittimella.
  • Paista kyljyksiä öljyssä paistinpannussa 3–4 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Viipaloi liha keittoon ja koristele keitto leivänmuruilla, skyrillä, mintulla ja iduilla.