Pinaatti-karitsakeitto

30 minuuttia
435,5 kcal

Mausteinen karitsa kruunaa pinaatti-bataattikeiton.

pinaatti-karitsanlihakeittoa

Pinaatti-karitsakeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Keitto

  • 125 g pinaattia
  • ½ bataattia
  • ½ sipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl vettä
  • 1 tl kasvislientä
  • ½ dl tuoretta timjamia
  • ½ avokadoa
  • ¼ tl suolaa

Liha

  • 2 karitsan kyljystä
  • 1 tl oliiviöljyä
  • ½ appelsiinin mehu ja kuori
  • 1 tl kuivattua korianteria
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl juustokuminaa
  • ¼ tl kardemummaa
  • 1 Merisuolaa, pippuria myllystä
  • ½ appelsiinin mehu ja kuori

Pinnalle

  • 1 ohut viipale täysjyväruisleipää
  • 2 rkl skyriä tai kermaviiliä
  • (1 rkl tuoretta minttua)
  • (kourallinen ituja)

Valmistus

  • Hiero mausteet lihaan. Kaada pinnalle appelsiinimehu ja raastettu kuori. Anna maustua.

  • Paahda leipää 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

  • Kuutioi sipuli ja paista sitä 3 minuuttia oliiviöljyssä. Kuori puolikas bataattia, leikkaa se palasiksi ja paista sipulin joukossa 1 minuutti.

  • Lisää pannuun vesi, kasvisliemivalmiste, avokado ja pinaatti ja kuumenna seos

    kiehuvaksi. Lisää mausteet.

  • Soseuta sauvasekoittimella.

  • Paista kyljyksiä öljyssä paistinpannussa 3–4 minuuttia kummaltakin puolelta.

  • Viipaloi liha keittoon ja koristele keitto leivänmuruilla, skyrillä, mintulla ja iduilla.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background