pinaatti-karitsanlihakeittoa

Pinaatti-karitsakeitto

Mausteinen karitsa kruunaa pinaatti-bataattikeiton.

keskiviikko 6. huhtikuuta 2016 teksti Michelle Kristensen

Pinaatti-karitsakeitto

2 annosta

Keitto
125 g pinaattia
½ bataattia
½ sipulia
1 rkl oliiviöljyä
2½ dl vettä
1 tl kasvislientä
½ dl tuoretta timjamia
½ avokadoa
¼ tl suolaa

Oletko sinäkin avokadon ystävä? Lue, miksi avokadolla herkuttelussa ei tarvitse ujostella

Liha
2 karitsan kyljystä
1 tl oliiviöljyä
½ appelsiinin mehu ja kuori
1 tl kuivattua korianteria
1 tl oreganoa
1 tl juustokuminaa
¼ tl kardemummaa
Merisuolaa, pippuria myllystä
½ appelsiinin mehu ja kuori

Pinnalle
1 ohut viipale täysjyväruisleipää
2 rkl skyriä tai kermaviiliä
(1 rkl tuoretta minttua)
(kourallinen ituja)

 

Valmistus

  • Hiero mausteet lihaan. Kaada pinnalle appelsiinimehu ja raastettu kuori. Anna maustua.
  • Paahda leipää 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  • Kuutioi sipuli ja paista sitä 3 minuuttia oliiviöljyssä. Kuori puolikas bataattia, leikkaa se palasiksi ja paista sipulin joukossa 1 minuutti.
  • Lisää pannuun vesi, kasvisliemivalmiste, avokado ja pinaatti ja kuumenna seos
    kiehuvaksi. Lisää mausteet.
  • Soseuta sauvasekoittimella.
  • Paista kyljyksiä öljyssä paistinpannussa 3–4 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Viipaloi liha keittoon ja koristele keitto leivänmuruilla, skyrillä, mintulla ja iduilla.

Ravintosisältö/annos
Energiaa: 435,5 kcal
Proteiinia: 33 g
Rasvaa: 23,5 g
Hiilihydraatteja: 24 g
Kuitua: 6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee