Terveellisiä reseptejä Päivällinen Pinaatti-k... Pinaatti-karitsakeitto 30 minuuttia 436 kcal Mausteinen karitsa kruunaa pinaatti-bataattikeiton. Teksti: Michelle Kristensen 6. huhtikuuta 2016 Pinaatti-karitsakeitto Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta Keitto 125 g pinaattia ½ bataattia ½ sipulia 1 rkl oliiviöljyä 2 dl vettä 1 tl kasvislientä ½ dl tuoretta timjamia ½ avokadoa ¼ tl suolaa Liha 2 karitsan kyljystä 1 tl oliiviöljyä ½ appelsiinin mehu ja kuori 1 tl kuivattua korianteria 1 tl oreganoa 1 tl juustokuminaa ¼ tl kardemummaa 1 Merisuolaa, pippuria myllystä ½ appelsiinin mehu ja kuori Pinnalle 1 ohut viipale täysjyväruisleipää 2 rkl skyriä tai kermaviiliä (1 rkl tuoretta minttua) (kourallinen ituja) Valmistus Hiero mausteet lihaan. Kaada pinnalle appelsiinimehu ja raastettu kuori. Anna maustua. Paahda leipää 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kuutioi sipuli ja paista sitä 3 minuuttia oliiviöljyssä. Kuori puolikas bataattia, leikkaa se palasiksi ja paista sipulin joukossa 1 minuutti. Lisää pannuun vesi, kasvisliemivalmiste, avokado ja pinaatti ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää mausteet. Soseuta sauvasekoittimella. Paista kyljyksiä öljyssä paistinpannussa 3–4 minuuttia kummaltakin puolelta. Viipaloi liha keittoon ja koristele keitto leivänmuruilla, skyrillä, mintulla ja iduilla. BataattiRuisleipäLammasAvokadoPinaattiKeitto