Kunnon pihvi, perunaa ja salaattia

30 minuuttia
430 kcal

Täydellinen pihvi - täältä saat paisto-ohjeen - ja lisukkeet PUOLESSA TUNNISSA.

Ohje

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 5 punasipulia (noin 500 g)
  • 5 dl vaaleaa viinietikkaa
  • 100 g sokeria tai 1 dl akasiahunajaa
  • 1 rkl merisuolaa
  • 400 g pieniä perunoita
  • Merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 100 g erilaisia salaatinlehtiä, esim. sydänsalaattia, pinaatinlehtiä ja vuonankaalia
  • Kourallinen vesikrassia
  • 2 kypsää (vihreää) tomaattia
  • 2 naudan sisäfileepihviä, 125 g/kpl
  • 1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 1 tl voita

Dijon-vinegretti

  • 1 rkl dijoninsinappia
  • dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • (Vinegretin valmistus nizzansalaatin ohjeessa.)

Valmistus

  • Leikkaa punasipulit ohuiksi lohkoiksi.

  • Sekoita viinietikka, sokeri/hunaja ja suola kulhossa keskenään.

  • Lisää punasipulilohkot ja sekoita hyvin. (Pane jääkaappiin vetäytymään 20 minuutiksi.)

  • Keitä pestyt ja kuoritut perunat pehmeiksi.

  • Huuhdo salaatti sekä vesikrassi ja linkoa ne kuiviksi.

  • Pilko tomaatit.

  • Taputtele pihvit kuivaksi talouspaperilla.

  • Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää voi ja anna sen kuohahtaa.

  • Paista pihvit molemmilta puolilta. (Tarkempi ohje sivun lopussa.)

  • Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Sekoita kastike.

  • Nosta pihvit ja perunat tarjolle. (Riko perunat kevyesti lusikalla painelemalla.)

  • Lisää salaatti ja vesikrassi annoksiin.

Herkullinen ja terveellinen päivällinen onnistuu vähälläkin vaivalla. Täältä löydät reseptit maukkaisiin päivällisaterioihin, jotka valmistuvat alle 30 minuutissa.


Newsletter background