Nyhtöbroileria ja suklaista molekastiketta

45 minuuttia
519 kcal

Suolaista ja makeaa – mehevän nyhtöbroilerin kaveriksi valmistetaan mausteista molekastiketta, joka saa täyteläistä makua tummasta suklaasta.

nyhtöbroileria molekastikkeessa

MOLEKASTIKE sopii täydellisesti myös tacoihin sekä grilliruokiin.

© wichmann+bendtsen

Nyhtöbroileria ja suklaista molekastiketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 dl irtonaista riisiä
  • 200 g broilerin rintafileetä
  • ¼ l kanalientä
  • 400 g kasviksia, esim. kesäkurpitsaa, paprikaa ja porkkanaa
  • ¼ nippu nippua yrttejä, esim. korianteria

Molekastike:

  • 1 rkl ekstraneitsyt­oliiviöljyä
  • ½ iso sipuli
  • 2 kynsi valkosipulinkynttä
  • 1 tuoretta chiliä
  • ¾ rkl mietoa chilijauhetta
  • ¾ tl kanelia
  • ¾ tl juusto­kuminaa
  • ½ tl oreganoa
  • ¼ l kasvislientä
  • 1 rkl pähkinävoita, esim. manteli­tahnaa tai maa­pähkinävoita
  • ½ rkl juoksevaa hunajaa
  • ½ rkl tomaatti­pyreetä
  • 20 g tummaa suklaata
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria myllystä
  • ½ rkl tattarijauhoa tai vehnäjauhoa

Valmistus

  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Keitä broilerifileitä kanaliemessä noin 20-minuuttia. Revi suikaleiksi haarukalla.
  • Lämmitä öljy padassa kastiketta varten. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä pari minuuttia.
  • Hienonna chilit. Lisää chilit ja yrtit pataan ja paista edelleen pari minuuttia.
  • Lisää loput ainekset jauhoja lukuun ottamatta. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Sekoita tasaiseksi sauva-sekoittimella tai tehosekoittimessa.
  • Sekoita jauhot tilkkaan vettä ja kaada kastikkeen sekaan koko ajan sekoittaen. Keitä kastiketta, kunnes se saostuu.
  • Leikkaa kasvikset annospaloiksi ja paista hetki grillipannulla korkeassa -lämpötilassa. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.
  • Lisää kypsä nyhtöbroileri kastikkeen joukkoon ja tarjoile riisin, kasvisten ja tuoreiden yrttien kanssa.

VINKKI: Tuoreen chilin ja chilijauheen vahvuus vaihtelee, joten lisää niitä makusi mukainen määrä. Molekastikkeessa kuuluu olla tulisuutta, mutta chili ei saa kuitenkaan peittää alleen muiden raaka-aineiden makua.

VINKKI: Jos sinulla on aikaa, voit kypsentää broilerin uunissa, jolloin siitä tulee vielä mehukkaampaa. Pane fileet uunivuokaan, levitä niiden päälle molekastiketta ja anna kypsyä noin 2 ,5 tuntia 125 asteessa. Revi kypsä broileri suikaleiksi kahdella haarukalla.

VINKKI: Molekastike säilyy 3–5 päivää jääkaapissa, ja sen voi myös pakastaa.