Kaali-hotdog
© Skovdal Nordic

Näin valmistat kaali-hotdogit

Kaali on superterveellistä ja sopii moneen ruokaan. Kokeile näitä maukkaita kesäkurpitsafalafeleilla täytettäviä kaalihodareita, jotka kruunataan täyteläisen säpäkällä chilikastikkeella.

maanantai 20. marraskuuta 2017 teksti G. Rasmussen

Kaali-hotdog, kesäkurpitsafalafeleja ja chilikastike

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

200 g keitettyjä kikherneitä (80 g kuivattuja) (tai säilykekikherneitä)

125 g raastettua kesäkurpitsaa

50 g höyrytettyä pinaattia

½ vihreää chiliä ilman siemeniä

½ tl juustokuminaa

1 pieni valkosipulinkynsi

50 g vehnäjauhoja

merisuolaa

mustapippuria myllystä

öljyä paistamiseen

Chilikastike

½ hienonnettua vihreää chiliä ilman siemeniä

1 tl tahinia

¼ tl raastettua luomulimetin kuorta

2 tl limettimehua

1 dl kreikkalaista jogurttia, 2 %

merisuolaa

mustapippuria myllystä

Lisäksi

2-4 suippokaalin tai savoijinkaalin lehteä

pilkottuja sokeriherneitä

herneenversoja

Valmistus

  • Huuhdo keitetyt kikherneet kylmässä vedessä ja valuta ne. Lisää sekaan hienonnetut kesäkurpitsa, pinaatti ja chili ja jauha taikinaksi.
  • Lisää juustokumina, valkosipuli, jauhot, suola ja pippuri.
  • Tee taikinasta palloja ja paista ne öljyssä kullanruskeiksi. Nosta leivinpaperin päälle valumaan.
  • Valmista chilikastike sekoittamalla kastikeainekset yhteen.
  • Huuhdo kaalinlehdet, ja täytä ne falafeleilla, chilikastikkeella, sokeriherneillä ja herneenversoilla.

LUE MYÖS: Osaatko valita oikeat öljyt ruoanlaittoon?

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 353 kcal

Proteiinia: 15,8 g

Rasvaa: 11,7 g

Hiilihydraattia: 42,8 g

Kuitua: 8 g

Suippokaali
Suippokaali

Suippokaali on mainio kasvis, joka maistuu monessa ruuassa.

© Skovdal Nordic

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee