Näin valmistat kaali-hotdogit

30 minuuttia
353 kcal

Kaali on superterveellistä ja sopii moneen ruokaan. Kokeile näitä maukkaita kesäkurpitsafalafeleilla täytettäviä kaalihodareita, jotka kruunataan täyteläisen säpäkällä chilikastikkeella.

Kaali-hotdog

Kaali-hotdog, kesäkurpitsafalafeleja ja chilikastike

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g keitettyjä kikherneitä (80 g kuivattuja) (tai säilykekikherneitä)
  • 125 g raastettua kesäkurpitsaa
  • 50 g höyrytettyä pinaattia
  • ½ vihreää chiliä ilman siemeniä
  • ½ tl juustokuminaa
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 50 g vehnäjauhoja
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • öljyä paistamiseen

Chilikastike

  • ½ hienonnettua vihreää chiliä ilman siemeniä
  • 1 tl tahinia
  • ¼ tl raastettua luomulimetin kuorta
  • 2 tl limettimehua
  • 1 dl kreikkalaista jogurttia, 2 %
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Lisäksi

  • 2 suippokaalin tai savoijinkaalin lehteä
  • pilkottuja sokeriherneitä
  • herneenversoja

Valmistus

  • Huuhdo keitetyt kikherneet kylmässä vedessä ja valuta ne. Lisää sekaan hienonnetut kesäkurpitsa, pinaatti ja chili ja jauha taikinaksi.

  • Lisää juustokumina, valkosipuli, jauhot, suola ja pippuri.

  • Tee taikinasta palloja ja paista ne öljyssä kullanruskeiksi. Nosta leivinpaperin päälle valumaan.

  • Valmista chilikastike sekoittamalla kastikeainekset yhteen.

  • Huuhdo kaalinlehdet, ja täytä ne falafeleilla, chilikastikkeella, sokeriherneillä ja herneenversoilla.

LUE MYÖS: Osaatko valita oikeat öljyt ruoanlaittoon?


Suippokaali

SUIPPOKAALI Suippokaali on mainio kasvis, joka maistuu monessa ruuassa.

© Skovdal Nordic