Terveellisiä reseptejä Päivällinen Näin valmi... Näin valmistat kaali-hotdogit 30 minuuttia 353 kcal Kaali on superterveellistä ja sopii moneen ruokaan. Kokeile näitä maukkaita kesäkurpitsafalafeleilla täytettäviä kaalihodareita, jotka kruunataan täyteläisen säpäkällä chilikastikkeella. Teksti: Gitte Heidi Rasmussen 20. marraskuuta 2017 Kaali-hotdog, kesäkurpitsafalafeleja ja chilikastike Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 200 g keitettyjä kikherneitä (80 g kuivattuja) (tai säilykekikherneitä) 125 g raastettua kesäkurpitsaa 50 g höyrytettyä pinaattia ½ vihreää chiliä ilman siemeniä ½ tl juustokuminaa 1 pieni valkosipulinkynsi 50 g vehnäjauhoja merisuolaa mustapippuria myllystä öljyä paistamiseen Chilikastike ½ hienonnettua vihreää chiliä ilman siemeniä 1 tl tahinia ¼ tl raastettua luomulimetin kuorta 2 tl limettimehua 1 dl kreikkalaista jogurttia, 2 % merisuolaa mustapippuria myllystä Lisäksi 2 suippokaalin tai savoijinkaalin lehteä pilkottuja sokeriherneitä herneenversoja Valmistus Huuhdo keitetyt kikherneet kylmässä vedessä ja valuta ne. Lisää sekaan hienonnetut kesäkurpitsa, pinaatti ja chili ja jauha taikinaksi. Lisää juustokumina, valkosipuli, jauhot, suola ja pippuri. Tee taikinasta palloja ja paista ne öljyssä kullanruskeiksi. Nosta leivinpaperin päälle valumaan. Valmista chilikastike sekoittamalla kastikeainekset yhteen. Huuhdo kaalinlehdet, ja täytä ne falafeleilla, chilikastikkeella, sokeriherneillä ja herneenversoilla. LUE MYÖS: Osaatko valita oikeat öljyt ruoanlaittoon? SUIPPOKAALI Suippokaali on mainio kasvis, joka maistuu monessa ruuassa. © Skovdal Nordic KikherneSuippokaaliKaali