Mintunmakuinen kurkkukeitto

30 minuuttia
398 kcal

KUNTO PLUSsan mintunmakuinen kurkkukeitto tuo raikkaan tuulahduksen perinteisten keittojen joukkoon. Kokeile helppoa ja herkullista reseptiä.

Mintunmakuinen kurkkukeitto

Mintunmakuinen kurkku-avokadokeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 salottisipuli
  • 1 kurkku
  • 1 tl avokadoöljyä tai oliiviöljyä
  • 2 rkl helmispelttiä tai ohrahelmiä
  • 3 dl kasvislientä
  • 2 rkl kermaa
  • 1 kourallista minttua
  • merisuolaa

Lisäksi

  • 4 lohkoa melonia, esimerkiksi hunaja- tai verkkomelonia
  • 4 Viipale parmankinkkua
  • 2 Viipale täysjyväleipää

Valmistus

  • Hienonna sipuli.
  • Kuori ja halkaise kurkku pitkittäin. Raaputa siemenet pois lusikalla. Kuutioi.
  • Kuullota sipuli kattilassa öljyssä. Lisää speltti mukaan loppuvaiheessa. Kaada joukkoon kurkkukuutiot, kasvisliemi ja kerma. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.
  • Jäähdytä keitto, lisää mintunlehdet, soseuta ja mausta suolalla.
  • Leikkaa melonilohkoista kuori pois ja kiepauta parmankinkkuviipaleet löysästi niiden ympärille. Tarjoa ne ja leipää keiton lisäkkeenä.