Manteli-persiljakuorrutettua uunikalaa

30 minuuttia
317 kcal

Herkullinen ja superterveellinen kala-ateria sisältää hyviä rasvahappoja ja D-vitamiinia ja vie kerrassaan kielen mennessään – kokeile itse!

Manteli-persiljakuorrutettua uunikalaa

MANTELI-PERSILJAKUORRUTETTUA UUNIKALAA - ateriassa voi käyttää vaaleaa kalaa tai vaikkapa lohta oman maun mukaan.

© wichmann+bendtsen

Manteli-persiljakuorrutettua uunikalaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Kala

  • 300 g vaaleaa kalaa
  • 20 g manteleita
  • 1 kourallinen lehtipersiljaa
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 sitruunan kuori

Salaatti

  • 1 muna
  • 150 g vihreää parsaa
  • 150 g valkoista parsaa
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 rkl ruohosipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • vesikrassia

Valmistus

  • Rouhi mantelit ja silppua persilja. Sekoita joukkoon suola, pippuri ja sitruuna.
  • Levitä kuorrutus kalafileille. Kypsennä 170 asteessa noin 20 minuuttia.
  • Keitä munaa 9 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.
  • Katkaise parsojen kannat ja keitä valkoisia parsoja noin 5 minuuttia. Lisää vihreät viimeisen minuutin tai kahden ajaksi. Jäähdytä kylmällä vedellä.
  • Siirrä parsat tarjoiluvadille.
  • Hienonna sipuli, kaprikset ja muna. Lisää ruohosipulisilppu, suolaa ja pippuria.
  • Levitä hakkelus parsoille ja koristele krassilla.
  • Nosta kala suoraan uunista tarjolle.

VINKKI! Peitä kala leivinpaperilla jos sen pinta alkaa kovin tummua uunissa.