Manteli-persiljakuorrutettua uunikalaa

30 minuuttia
317 kcal

Herkullinen ja superterveellinen kala-ateria sisältää hyviä rasvahappoja ja D-vitamiinia ja vie kerrassaan kielen mennessään – kokeile itse!

Manteli-persiljakuorrutettua uunikalaa

MANTELI-PERSILJAKUORRUTETTUA UUNIKALAA - ateriassa voi käyttää vaaleaa kalaa tai vaikkapa lohta oman maun mukaan.

© wichmann+bendtsen

Manteli-persiljakuorrutettua uunikalaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Kala

  • 300 g vaaleaa kalaa
  • 20 g manteleita
  • 1 kourallinen lehtipersiljaa
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 sitruunan kuori

Salaatti

  • 1 muna
  • 150 g vihreää parsaa
  • 150 g valkoista parsaa
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 rkl ruohosipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • vesikrassia

Valmistus

  • Rouhi mantelit ja silppua persilja. Sekoita joukkoon suola, pippuri ja sitruuna.
  • Levitä kuorrutus kalafileille. Kypsennä 170 asteessa noin 20 minuuttia.
  • Keitä munaa 9 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.
  • Katkaise parsojen kannat ja keitä valkoisia parsoja noin 5 minuuttia. Lisää vihreät viimeisen minuutin tai kahden ajaksi. Jäähdytä kylmällä vedellä.
  • Siirrä parsat tarjoiluvadille.
  • Hienonna sipuli, kaprikset ja muna. Lisää ruohosipulisilppu, suolaa ja pippuria.
  • Levitä hakkelus parsoille ja koristele krassilla.
  • Nosta kala suoraan uunista tarjolle.

VINKKI! Peitä kala leivinpaperilla jos sen pinta alkaa kovin tummua uunissa.


No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background