Manteli-persiljakuorrutettua uunikalaa

30 minuuttia
317 kcal

Herkullinen ja superterveellinen kala-ateria sisältää hyviä rasvahappoja ja D-vitamiinia ja vie kerrassaan kielen mennessään – kokeile itse!

Manteli-persiljakuorrutettua uunikalaa

MANTELI-PERSILJAKUORRUTETTUA UUNIKALAA - ateriassa voi käyttää vaaleaa kalaa tai vaikkapa lohta oman maun mukaan.

© wichmann+bendtsen

Manteli-persiljakuorrutettua uunikalaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Kala

  • 300 g vaaleaa kalaa
  • 20 g manteleita
  • 1 kourallinen lehtipersiljaa
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 sitruunan kuori

Salaatti

  • 1 muna
  • 150 g vihreää parsaa
  • 150 g valkoista parsaa
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 rkl ruohosipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • vesikrassia

Valmistus

  • Rouhi mantelit ja silppua persilja. Sekoita joukkoon suola, pippuri ja sitruuna.
  • Levitä kuorrutus kalafileille. Kypsennä 170 asteessa noin 20 minuuttia.
  • Keitä munaa 9 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.
  • Katkaise parsojen kannat ja keitä valkoisia parsoja noin 5 minuuttia. Lisää vihreät viimeisen minuutin tai kahden ajaksi. Jäähdytä kylmällä vedellä.
  • Siirrä parsat tarjoiluvadille.
  • Hienonna sipuli, kaprikset ja muna. Lisää ruohosipulisilppu, suolaa ja pippuria.
  • Levitä hakkelus parsoille ja koristele krassilla.
  • Nosta kala suoraan uunista tarjolle.

VINKKI! Peitä kala leivinpaperilla jos sen pinta alkaa kovin tummua uunissa.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background