Kaalikeitto kattilassa
© Skovdal Nordic

Kahden kaalin keitto

Mikä sopisi kolean päivän ruuaksi paremmin kuin kuuma keitto.

maanantai 20. marraskuuta 2017 teksti G. Rasmussen

Kaali-kasviskeittoa, pestoa ja parmesaania

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 5 minuuttia

Aika yhteensä: 20 minuuttia

AINEKSET

100 g hienonnettua ­mustakaalia ja lehtikaalia

75 g hienonnettua purjoa

50 g hienonnettua lehtiselleriä

75 g pilkottuja vihreitä papuja

8 dl kasvislientä

50 g pakaste-edamamepapuja

merisuolaa

mustapippuria myllystä

1 rkl vihreää pestoa

15 g parmesaanilastuja

2 suurta viipaletta täysjyvä-leipää, yhteensä 150 g

Valmistus

  • Puhdista ja pilko kaali, purjo, selleri ja vihreät pavut.
  • Keitä niitä kasvisliemessä noin 5 min, jotta niihin jää vielä vähän purutuntumaa. Lisää edamamepavut, kun keittoaikaa on jäljellä puoli minuuttia.
  • Mausta keitto suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoile kiehuvan kuuma keitto pestolla ja parmesaanilla maustettuna lämpimän leivän kanssa.

Vinkki! Poista kaalin uloimmat lehdet, älä käytä niitä ravinnoksi. Käsittelystä ja mullasta peräisin olevat mikrobit ovat pää­osin näissä lehdissä.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 353 kcal

Proteiinia: 20 g

Rasvaa: 9,5 g

Hiilihydraattia: 46,2 g

Kuitua: 10 g

Lehtikaali
Lehtikaali

Lehtikaali maistuu mainiosti lisukkeena.

© Skovdal Nordic

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee