Kahden kaalin keitto

20 minuuttia
353 kcal

Mikä sopisi kolean päivän ruuaksi paremmin kuin kuuma keitto.

Kaalikeitto kattilassa

Kaali-kasviskeittoa, pestoa ja parmesaania

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 100 g hienonnettua ­mustakaalia ja lehtikaalia
  • 75 g hienonnettua purjoa
  • 50 g hienonnettua lehtiselleriä
  • 75 g pilkottuja vihreitä papuja
  • 8 dl kasvislientä
  • 50 g pakaste-edamamepapuja
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rkl vihreää pestoa
  • 15 g parmesaanilastuja
  • 2 suurta viipaletta täysjyvä-leipää, yhteensä 150 g

Valmistus

  • Puhdista ja pilko kaali, purjo, selleri ja vihreät pavut.
  • Keitä niitä kasvisliemessä noin 5 min, jotta niihin jää vielä vähän purutuntumaa. Lisää edamamepavut, kun keittoaikaa on jäljellä puoli minuuttia.
  • Mausta keitto suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoile kiehuvan kuuma keitto pestolla ja parmesaanilla maustettuna lämpimän leivän kanssa.

VINKKI! Poista kaalin uloimmat lehdet, älä käytä niitä ravinnoksi. Käsittelystä ja mullasta peräisin olevat mikrobit ovat pää­osin näissä lehdissä.


Lehtikaali
© Skovdal Nordic