Lohta tomaattisalaatin, basilikapeston ja perunoiden kera

30 minuuttia
617 kcal

Arjen pyörityksessä voi olla vaikea keksiä uusia päivällisreseptejä. Tästä saat avuksi reseptin, joka auttaa täyttämään viikoittaisen kalan saantisuosituksen. Maukas ateria valmistuu lisäksi vain puolessa tunnissa!

Lohta tomaattisalaatin, basilikapeston ja perunoiden kera

LISÄÄ KALAA ARJEN RUOKAPÖYTÄÄN tällä herkullisella reseptillä.

© wichmann+bendtsen

Lohta tomaattisalaatin, basilikapeston ja perunoiden kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 400 g pieniä perunoita
  • 300 g pieniä kirsikkatomaatteja
  • 2 pientä salottisipulia
  • 1 kourallista basilikanlehtiä
  • 1 rkl basilikapestoa
  • 2 lohifileetä, à 125 g
  • oliiviöljyä
  • 1 kourallista tilliä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 sitruuna tai limetti

Basilikapesto

  • 2 dl pinjansiemeniä
  • 1 nippu basilikaa
  • 100 g parmesaania
  • 2 dl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • sitruunamehua

Valmistus

  • Kuori ja keitä perunat.
  • Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla. Sekoita yhteen basilikanlehtien, parmesaaniraasteen ja öljyn kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
  • Leikkaa tomaatti puolikkaiksi tai isoiksi lohkoiksi, viipaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi ja hienonna basilikanlehdet. Sekoita tomaatit sipulin, basilikan ja peston kanssa yhteen.
  • Paista lohifileet pannulla kypsiksi, noin 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Hienonna tilli, viipaloi sitruuna ja mausta lohi niillä. Tarjoa lohi tomaattisalaatin kera. Tarjoa lisäksi perunoita, joiden päälle voi vielä ripotella tilliä.