Kukkakaali-yrttikeitto

25 minuuttia
508 kcal

Samettinen kukkakaalikeitto valmistuu alle puolessa tunnissa.

Kukkakaalikeittoa

Kukkakaali-yrttikeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 400 g kukkakaalia
  • 4 tl rapsiöljyä
  • merisuolaa
  • 2 dl rasvatonta maitoa
  • pippuria myllystä
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 6 rkl parmesaaniraastetta
  • 2 viipaletta täysjyväleipää, 100 g

Valmistus

  • Paloittele kukkakaali. Pane palat kattilaan ja lisää 2 rkl öljyä ja vähän suolaa. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin että kaali peittyy. Anna kiehua 10 minuuttia ja kaada sitten keitinvesi talteen. Lämmitä maito.

  • Soseuta kukkakkaali, maito, kaalin keitinvettä ja 2 rkl öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Hienonna mausteyrtit, jätä pieni nippu koristeeksi.

  • Levitä parmesaaniraaste kahdeksi suorakaiteeksi leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia kullanruskeiksi lastuiksi. Jäähdytä.

  • Tarjoa parmesaanilastun, leivän ja yrttisilpun kanssa.

VINKKI! Vastaraastettua parmesaania

Itse raastettu parmesaani maistuu paremmalta. Hyvällä raastimella raastaminen on helppoa.