Parsakaalikeittoa, kanaa ja parmesaania
2 annosta
2 broilerin rintafilettämerisuolaa
600 g parsakaalia
4 tl kylmäpuristettua rapsiöljyä
1,2 l kasvislientä
6 rkl parmesaaniraastetta
½ kurkkua
pippuria myllystä
1 ruukku tai rasia vesikrassia
Lisäksi
3 viipaletta paahdettua ruisleipää
Valmistus
- Keitä broilerinfileitä miedosti suolatussa vedessä 20 minuuttia. Nosta kattilasta ja anna jäähtyä.
- Paloittele parsakaali isoiksi paloiksi kattilaan. Lisää ½ tl suolaa ja 2 tl rapsiöljyä. Kaada päälle kiehuva kasvisliemi ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.
- Levitä parmesaaniraaste leivinpaperin päälle uunipellille kahdeksi suorakaiteeksi. Paista 200 asteessa, kunnes juusto sulaa ja saa kullankeltaisen värin.
- Suikaloi kurkku juustohöylällä.
- Sekoita parsakaalit, kasvisliemi ja 2 tl öljyä tehosekoittimella sileäksi keitoksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tee annokset keitosta, viipaloidusta broilerista, kurkusta ja krassista. Koristele parmesaanilastuilla. Tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää.
Oletko jo kokeillut parsakaali-pekoni-fetasalaattiamme? Superhyvää ja superterveellistä!
Ravintosisältö/annos
Energiaa 598 kcal
Proteiinia 61,4 g
Rasvaa 17,7 g
Hiilihydraattia 56,7 g
Kuitua 6,5 g