Kreikkalainen fetasalaatti

15 minuuttia
197 kcal

Voit kuvitella itsesi istumassa sinisellä tuolilla pienessä tavernassa, jonka seinät on kalkittu valkoiseksi. Tämä resepti aiheuttaa akuutin matkakuumeen!

kreikkalainen salaatti

KREIKKALAINEN SALAATTI – Upeiden värien ja terveellisten ainesosien ilotulitus

© wichmann+bendtsen

Kreikkalainen fetasalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 25 g salaattia
  • ½ suuri kurkku
  • 150 g tomaatteja
  • ½ paprika
  • ¼ punasipuli
  • 50 g oliiveja
  • 50 g fetajuustoa
  • ¼ annosta vinegrettia

Vinegretti:

  • 1 rkl balsamietikkaa
  • ¼ dl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ½ rkl sitruunamehua
  • ½ tl akaasiahunajaa
  • ¼ tl karkeaa sinappia
  • ½ kynsi valkosipulinkynsi
  • ¼ tl kuivattua oreganoa
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria, vastarouhittua

Valmistus

  • Paloittele vihannekset ja sekoita puolitettujen oliivien kanssa.
  • Sekoita kastikeainekset ja kaada puolet salaatin päälle.
  • Murustele sekaan fetaa reiluina paloina.

VINKKI: Vinegretti, jossa on hieman kuivattua oreganoa, antaa kreikkalaiselle salaatille juuri oikean eteläisen maun. Vinegrettiohje riittää kahdelle salaatille.

VINKKI: Salaatista saa kunnon pääruuan, kun lisää joukkoon kikherneitä.