Falafelit airfryerissa

20 minuuttia
48 kcal

Rapeita falafeleja, marinoitua punasipulia, pitaleipiä ja tahinikastiketta on vaikea vastustaa.

falafelit

FALAFELIT AIRFRYERISSA – voi hyvin tehdä tölkkikikherneistä, koska kiertoilmakypsentimessä ne eivät hajoa niin helposti kuin friteerauskeittimessä tai pannulla kypsennettäessä.

© wichmann+bendtsen

Falafelit airfryerissa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 pyörykkää

  • ¼ tlk kikherneitä
  • ⅓ kynsi valkosipulinkynttä
  • ⅓ rkl sitruunamehua
  • ¼ muna
  • ¼ juustokuminaa
  • ¼ tl koriander
  • ¼ tl merisuolaa
  • Mustapippuria
  • ½ rkl vehnäjauhoja
  • ¼ tl oliiviöljyä

Valmistus

  • Valuta ja huuhtele kikherneet. Jauha ne ja valkosipuli karkeaksi massaksi.
  • Lisää sitruunamehu, muna, mausteet ja jauhoja sen verran, että saat pyöriteltyä 12 pyörykkää.
  • Sipaise paistoalusta öljyllä. Jätä pyöryköiden väliin tilaa ja sipaise pinnat öljyllä.
  • Kypsennä 190 asteessa 7 min, käännä ja jatka vielä 7 minuuttia.

VINKKI Valmiit liha-, broileri- ja kasvis- pyörykät ja -pihvit on helppo kuumentaa airfyerissa.

VINKKI Lisää ruokalusikallinen jauhoja jos tuntuu, että pyörykkämassa ei pysy koossa.