Kirkas broileri-herne-papukeitto

20 minuuttia
391 kcal

Maukas keitto, joka sisältää esimerkiksi kvinoaa ja broileria, sopii mainiosti viileisiin syysiltoihin. Keiton maku syntyy kasviksista ja yrteistä, ja koko komeus valmistuu 20 minuutissa.

Kirkas broileri-herne-papukeitto

Kirkas broileri-herne-papukeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 broilerin rintafilettä
  • merisuolaa
  • 25 g kvinoaa
  • 6 vihreää papua
  • rapsiöljyä
  • 5 dl liha-tai kanalientä
  • 1 sellerinvarsi
  • ½ fenkolia
  • 6 sokeriherneen palkoa
  • ½ vihreää chiliä
  • 1 dl tuoreita tai pakasteherneitä
  • kourallinen korianteria
  • kourallinen basilikaa

Valmistus

  • Keitä broilerifileitä vähäsuolaisessa vedessä 15 minuuttia, anna jäähtyä ja revi suikaleiksi. Huuhtele ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.

  • Keitä papuja suolalla ja rapsiöljyllä maustetussa vedessä vähintään 5 minuuttia.

  • Kuumenna kanaliemi. Viipaloi selleri ja fenkoli, paloittele sokeriherneet ja leikkaa chili renkaiksi.

  • Lisää broileri ja kasvikset liemeen. Kuumenna nopeasti.

  • Jaa kvinoa kahdelle keittolautaselle, kaada keitto päälle ja koristele chilillä, korianterilla ja basilikalla.