Terveellisiä reseptejä Päivällinen Lempeän tu... Lempeän tulinen tomaatti-chili-kidneypapukeitto 30 minuuttia 259 kcal Terveellinen tomaattikeitto valkosipulilla ja chilillä lämmittää ihanasti kolealla säällä – ja maistuu niin hyvältä! Teksti: Signe Moesby Leth 15. helmikuuta 2018 Lempeän tulinen tomaatti-chili-kidneypapukeitto Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 1 punaista chiliä 1 isoa valkosipulia ½ punainen paprika 1½ porkkanaa 1 sipulia ½ rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä merisuolaa mustapippuria myllystä ¾ rkl paprikajauhetta ¾ tl juustokuminaa ½ tl kuivattua timjamia ½ tölkki tomaattimurskaa 1 rkl tomaattipyreetä 3½ dl kasvislientä ½ tölkki kidneypapuja Lisäksi 2 rkl kurpitsansiemeniä 12 g (sinimailasen) ituja kourallinen basilikanlehtiä Valmistus Hienonna chilit ja valkosipulit, paloittele paprika, porkkanat ja sipulit. Kuullota aineksia öljyssä noin 5 minuuttia. Mausta ja kuullota lisää. Valmista kasvisliemi ja lisää se sekä tomaattimurska ja -pyree seokseen. Kiehauta, vähennä lämpöä ja anna hautua 20–25 minuuttia. Paahda kurpitsansiemeniä merisuolan kera, kunnes siemenet alkavat poksahdella. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla, ja lisää maun mukaan muita mausteita. Valuta ja huuhdo pavut, lisää ne keittoon ja kuumenna. Koristele kurpitsansiemenillä, iduilla ja basilikalla. Kasvisruoka