Lempeän tulinen tomaatti-chili-kidneypapukeitto

30 minuuttia
259 kcal

Terveellinen tomaattikeitto valkosipulilla ja chilillä lämmittää ihanasti kolealla säällä – ja maistuu niin hyvältä!

Chilillä maustettu keitto

Lempeän tulinen tomaatti-chili-kidneypapukeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 punaista chiliä
  • 1 isoa valkosipulia
  • ½ punainen paprika
  • porkkanaa
  • 1 sipulia
  • ½ rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ¾ rkl paprikajauhetta
  • ¾ tl juustokuminaa
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • ½ tölkki tomaattimurskaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 3½ dl kasvislientä
  • ½ tölkki kidneypapuja

Lisäksi

  • 2 rkl kurpitsansiemeniä
  • 12 g (sinimailasen) ituja
  • kourallinen basilikanlehtiä

Valmistus

  • Hienonna chilit ja valkosipulit, paloittele paprika, porkkanat ja sipulit. Kuullota aineksia öljyssä noin 5 minuuttia. Mausta ja kuullota lisää.
  • Valmista kasvisliemi ja lisää se sekä tomaattimurska ja -pyree seokseen. Kiehauta, vähennä lämpöä ja anna hautua 20–25 minuuttia.
  • Paahda kurpitsansiemeniä merisuolan kera, kunnes siemenet alkavat poksahdella.
  • Soseuta keitto sauva­sekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla, ja lisää maun mukaan muita mausteita.
  • Valuta ja huuhdo pavut, lisää ne keittoon ja kuumenna. Koristele kurpitsansiemenillä, iduilla ja basilikalla.