Kuva: M. Szabo

Kesäkurpitsa-bolognese porkkanoiden ja sellerin kera

tiistai 14. elokuuta 2018 teksti A. Larsen

Kesäkurpitsa-bolognese porkkanoiden ja sellerin kera

2 annosta

1 sipuli 
1 porkkana 
2 varsisellerin vartta 
2 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä 
250 g naudan jauhelihaa, 3-7 % rasvaa 
1 prk tomaattimurskaa 
1 dl kanalientä
merisuolaa ja rouhittua mustapippuria 
1 kesäkurpitsa 
1 pieni kourallinen basilikaa 
parmesaanilastuja


Tiedätkö, mitä on tulehdusta hillitsevä ruoka? Kerromme suosiotaan kasvattavasta ruokavaliosta kaiken tarvittavan

Valmistus

  • Kuutioi sipuli, porkkana ja sellerinvarret. Kuullota ne pehmeiksi oliiviöljyssä. Lisää liha ja kääntele kunnolla. Lisää tomaattimurska ja anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Lisää 1 dl kanalientä. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. 
  • Leikkaa kesäkurpitsa spagetiksi joko mandoliinilla tai erityisellä kasvisspagetin tekoon tarkoitetulla laitteella. Kuullota tai käytä raakana. 
  • Annostele kesäkurpitsaspagetti ja kastike lautaselle, lisää päälle hiukan basilikaa ja parmesaanilastuja.
Ravintosisältö/annos:
Energiaa 473 kcal - Proteiinia 38,9 g - Rasvaa 27,8 g - Hiilihydraatteja 20,8 g - Kuitua 6,2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee