Kesäkurpitsa-bolognese porkkanoiden ja sellerin kera

50 minuuttia
473 kcal

Kuva: M. Szabo

Kesäkurpitsa-bolognese porkkanoiden ja sellerin kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 2 varsisellerin vartta
  • 2 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 250 g naudan jauhelihaa, 3-7 % rasvaa
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • 1 dl kanalientä
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 pieni kourallinen basilikaa
  • parmesaanilastuja

Valmistus

  • Kuutioi sipuli, porkkana ja sellerinvarret. Kuullota ne pehmeiksi oliiviöljyssä. Lisää liha ja kääntele kunnolla. Lisää tomaattimurska ja anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Lisää 1 dl kanalientä. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

  • Leikkaa kesäkurpitsa spagetiksi joko mandoliinilla tai erityisellä kasvisspagetin tekoon tarkoitetulla laitteella. Kuullota tai käytä raakana.

  • Annostele kesäkurpitsaspagetti ja kastike lautaselle, lisää päälle hiukan basilikaa ja parmesaanilastuja.