Kuva: M. Szabo

Kesäkurpitsa-bolognese porkkanoiden ja sellerin kera

tiistai 14. elokuuta 2018 teksti A. Larsen

Kesäkurpitsa-bolognese porkkanoiden ja sellerin kera

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 40 minuuttia

Aika yhteensä: 50 minuuttia

AINEKSET

1 sipuli

1 porkkana

2 varsisellerin vartta

2 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä

250 g naudan jauhelihaa, 3-7 % rasvaa

1 tölkki tomaattimurskaa

1 dl kanalientä

merisuolaa ja rouhittua mustapippuria

1 kesäkurpitsa

1 pieni kourallinen basilikaa

parmesaanilastuja

Valmistus

  • Kuutioi sipuli, porkkana ja sellerinvarret. Kuullota ne pehmeiksi oliiviöljyssä. Lisää liha ja kääntele kunnolla. Lisää tomaattimurska ja anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Lisää 1 dl kanalientä. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
  • Leikkaa kesäkurpitsa spagetiksi joko mandoliinilla tai erityisellä kasvisspagetin tekoon tarkoitetulla laitteella. Kuullota tai käytä raakana.
  • Annostele kesäkurpitsaspagetti ja kastike lautaselle, lisää päälle hiukan basilikaa ja parmesaanilastuja.

Ravintosisältö/annos:

Energiaa: 473 kcal

Proteiinia: 38,9 g

Rasvaa: 27,8 g

Hiilihydraattia: 20,8 g

Kuitua: 6,2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee