Keltainen parsakaali-katkarapukeitto

20 minuuttia
487 kcal

Mausteinen parsakaali-katkarapukeitto lämmittää mukavasti ja sisältää rutkasti hyviä ainesosia. Ja herkun valmistuskin vie vain reilun vartin!

Lautasellinen katkarapukeittoa

PAINAAKO KIIRE PÄÄLLE? Auringonkeltaisen katkarapukeiton valmistus vie vain 20 minuuttia, ja maku vie kielen mennessään.

© wichmann+bendtsen

Keltainen parsakaali-katkarapukeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 4 dl kana- tai kasvislientä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • currya
  • kurkumaa jauheena tai tuoretta raasteena
  • merisuolaa
  • 200 g katkarapuja
  • 300 g brokkoliinia tai parsakaalia
  • 1 tl tummaa seesamiöljyä tai oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • 2 viipaletta ruisleipää

Valmistus

  • Anna katkarapujen sulaa jääkaapissa. Purista liika vesi pois ja valuta siivilässä.

  • Kiehauta kana- tai kasvisliemi ja kookosmaito. Mausta currylla, kurkumalla ja suolalla.

  • Paloittele brokkoliinit suupaloiksi, pyöräytä oliiviöljyssä pannulla, lisää kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.

  • Lisää katkaravut valmiiseen keittoon ja kuumenna nopeasti. Katkaravuista tulee helposti kumimaisia, jos niitä kuumentaa liian kauan.

  • Jaa keitto lautasille, lisää kunnon pyöräytys mustapippuria, paahda lisäksi ruisleipää ja tarjoa heti.