Kasviscurry

55 minuuttia
782 kcal

Heitä pataan vihanneksia ja mausteita ja anna hautua 40 minuuttia – näin helposti valmistuu maistuva illallinen. Syömään!

Kasviscurrypata

Kasvissyönti on ilmastoteko.

© wichmann+bendtsen

Kasviscurry

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g perunoita
  • 1 pieni omena
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • ½ kesäkurpitsaa
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl inkivääriä
  • punaista chiliä
  • kourallinen korianteria pataan
  • ja muutama lehti koristeeksi
  • 1 prk kikherneitä
  • 1 rkl currya
  • 1 tl kurkumaa
  • ½ tl juustokuminaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 prk kevytkookosmaitoa
  • 1 dl vettä
  • hiukan jauhoja suurustukseen, esim. ravinteikasta ja gluteenitonta tattaria

Lisäksi:

  • 75 g pinaattia
  • 2 viipaletta täysjyväleipää

Kasviscurrypadan valmistaminen

  • Kuori perunat ja omena. Kuutioi perunat, omena, sipuli, porkkana, kesäkurpitsa ja tomaatit. Raasta valkosipuli ja inkivääri ja hienonna chili ja korianteri. Valuta ja huuhdo kikherneet.
  • Pane pataan kaikki muut curryn ainekset paitsi suurustusjauhot.
  • Kiehauta, vähennä sitten lämpöä ja anna hautua kannen alla 40 minuuttia.
  • Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Jos haluat paksua currya, suurusta jauhoilla.
  • Koristele pata korianterilla ja tarjoa tuoreen pinaatin ja täysjyväleivän kanssa.

Heitä pataan kikherneitä, vihanneksia ja mausteita ja anna hautua 40 minuuttia.