Kasviscurrypata

Kasvissyönti on ilmastoteko.

© wichmann+bendtsen

Kasviscurry

Heitä pataan vihanneksia ja mausteita ja anna hautua 40 minuuttia – näin helposti valmistuu maistuva illallinen. Syömään!

torstai 18. lokakuuta 2018 teksti Signe Moesby Leth

Kasviscurry

2 annosta

200 g perunoita
1 pieni omena
1 sipuli
1 porkkana
½ kesäkurpitsaa
8 kirsikkatomaattia
1 valkosipulinkynsi
2 tl inkivääriä
½–1 punaista chiliä
kourallinen korianteria pataan
ja muutama lehti koristeeksi
1 prk kikherneitä
1–1½ rkl currya
1 tl kurkumaa
½ tl juustokuminaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 prk kevytkookosmaitoa
1 dl vettä
hiukan jauhoja suurustukseen,

esim. ravinteikasta ja gluteenitonta tattaria 

Lisäksi:

75 g pinaattia
2 viipaletta täysjyväleipää

Kasviscurrypadan valmistaminen

  • Kuori perunat ja omena. Kuutioi perunat, omena, sipuli, porkkana, kesäkurpitsa ja tomaatit. Raasta valkosipuli ja inkivääri ja hienonna chili ja korianteri. Valuta ja huuhdo kikherneet.
  • Pane pataan kaikki muut curryn ainekset paitsi suurustusjauhot.
  • Kiehauta, vähennä sitten lämpöä ja anna hautua kannen alla 40 minuuttia.
  • Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Jos haluat paksua currya, suurusta jauhoilla.
  • Koristele pata korianterilla ja tarjoa tuoreen pinaatin ja täysjyväleivän kanssa.

Heitä pataan kikherneitä, vihanneksia ja mausteita ja anna hautua 40 minuuttia.

© wichmann+bendtsen

Ravintosisältö/annos

Energiaa 782 kcal
Proteiinia 25,5 g
Rasvaa 28,2 g
Hiilihydraattia 114,3 g
Kuitua 15,2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee