Kasviscurry
2 annosta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 15 minuuttia
Valmistusaika: 40 minuuttia
Aika yhteensä: 55 minuuttia
AINEKSET
200 g perunoita
1 pieni omena
1 sipuli
1 porkkana
½ kesäkurpitsaa
8 kirsikkatomaattia
1 valkosipulinkynsi
2 tl inkivääriä
½–1 punaista chiliä
kourallinen korianteria pataan
ja muutama lehti koristeeksi
1 prk kikherneitä
1–1½ rkl currya
1 tl kurkumaa
½ tl juustokuminaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 prk kevytkookosmaitoa
1 dl vettä
hiukan jauhoja suurustukseen, esim. ravinteikasta ja gluteenitonta tattaria
Lisäksi:
75 g pinaattia
2 viipaletta täysjyväleipää
Kasviscurrypadan valmistaminen
- Kuori perunat ja omena. Kuutioi perunat, omena, sipuli, porkkana, kesäkurpitsa ja tomaatit. Raasta valkosipuli ja inkivääri ja hienonna chili ja korianteri. Valuta ja huuhdo kikherneet.
- Pane pataan kaikki muut curryn ainekset paitsi suurustusjauhot.
- Kiehauta, vähennä sitten lämpöä ja anna hautua kannen alla 40 minuuttia.
- Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Jos haluat paksua currya, suurusta jauhoilla.
- Koristele pata korianterilla ja tarjoa tuoreen pinaatin ja täysjyväleivän kanssa.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 782 kcal
Proteiinia: 25,5 g
Rasvaa: 28,2 g
Hiilihydraattia: 114,3 g
Kuitua: 15,2 g

Heitä pataan kikherneitä, vihanneksia ja mausteita ja anna hautua 40 minuuttia.
© wichmann+bendtsen