Kasviscurrypata

Kasvissyönti on ilmastoteko.

© wichmann+bendtsen

Kasviscurry

Heitä pataan vihanneksia ja mausteita ja anna hautua 40 minuuttia – näin helposti valmistuu maistuva illallinen. Syömään!

torstai 18. lokakuuta 2018 teksti S. Leth

Kasviscurry

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 40 minuuttia

Aika yhteensä: 55 minuuttia

AINEKSET

200 g perunoita

1 pieni omena

1 sipuli

1 porkkana

½ kesäkurpitsaa

8 kirsikkatomaattia

1 valkosipulinkynsi

2 tl inkivääriä

½–1 punaista chiliä

kourallinen korianteria pataan

ja muutama lehti koristeeksi

1 prk kikherneitä

1–1½ rkl currya

1 tl kurkumaa

½ tl juustokuminaa

1 rkl juoksevaa hunajaa

1 prk kevytkookosmaitoa

1 dl vettä

hiukan jauhoja suurustukseen, esim. ravinteikasta ja gluteenitonta tattaria

Lisäksi:

75 g pinaattia

2 viipaletta täysjyväleipää

Kasviscurrypadan valmistaminen

  • Kuori perunat ja omena. Kuutioi perunat, omena, sipuli, porkkana, kesäkurpitsa ja tomaatit. Raasta valkosipuli ja inkivääri ja hienonna chili ja korianteri. Valuta ja huuhdo kikherneet.
  • Pane pataan kaikki muut curryn ainekset paitsi suurustusjauhot.
  • Kiehauta, vähennä sitten lämpöä ja anna hautua kannen alla 40 minuuttia.
  • Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Jos haluat paksua currya, suurusta jauhoilla.
  • Koristele pata korianterilla ja tarjoa tuoreen pinaatin ja täysjyväleivän kanssa.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 782 kcal

Proteiinia: 25,5 g

Rasvaa: 28,2 g

Hiilihydraattia: 114,3 g

Kuitua: 15,2 g

Heitä pataan kikherneitä, vihanneksia ja mausteita ja anna hautua 40 minuuttia.

© wichmann+bendtsen

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee