Porchettaa, uuniomenaa ja sipuleita

5 tuntia
382 kcal

Täyteläisiä makuja: runsaalla salvialla maustettua possua, uuniomenaa ja -punasipulia sekä glaseerattuja salottisipuleita.

Salviapossu saa veden kielelle.

Porchetta-possu

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Porchetta-possu

  • ¼ kg porsaanniskaa
  • ¼ nippu salviaa
  • Merisuolaa

Uuniomenat ja punasipulit

  • 1 happoista omenaa (esimerkiksi granny smith)
  • ¼ nippu salviaa
  • 1 punasipulia

Glaseeratut salottisipulit

  • ½ salottisipulia
  • ¼ tl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • Merisuolaa
  • ⅓ rkl agavesiirappia (tai akaasiahunajaa)

Valmistus

Porchetta-possu

  • Pane uuni lämpiämään 150 asteeseen.

  • Hiero suolaa lihan pintaan ja levitä salvianlehdet päälle.

  • Pane liha uunivuokaan ja kypsennä uunissa 4 tuntia.

  • Ellei lihan pinta ole rapea, nosta lämpö 220 asteeseen ja jatka kypsentämistä 10 minuuttia.

  • Lihan pitäisi olla niin pehmeää, että sitä pystyy repimään kahdella haarukalla.

  • Peitä foliolla ja anna vetäytyä kuumassa vuoassa tarjoiluun asti.

Uuniomenat ja punasipulit

  • Poista omenista siemenkota ja työnnä reikiin salviaa.

  • Nosta uuninlämpö 200 asteeseen, kun olet ottanut lihan uunista.

  • Pane sipulit uuniin ja kypsennä niitä 20 minuuttia.

  • Pane omenat uuniin ja jatka paistamista 20 minuuttia.

Glaseeratut salottisipulit

  • Paloittele sipulit ja paista ne oliiviöljyssä paistinpannussa pehmeiksi.

  • Lisää siirappi ja sekoita hyvin.

  • Annostele lihaviipaleet, uuniomenat ja -sipulit sekä glaseeratut salottisipulit tarjolle.

Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.


Newsletter background