Terveellisiä reseptejä Päivällinen Porchettaa... Porchettaa, uuniomenaa ja sipuleita 5 tuntia 382 kcal Täyteläisiä makuja: runsaalla salvialla maustettua possua, uuniomenaa ja -punasipulia sekä glaseerattuja salottisipuleita. Teksti: Martin Kreutzer ja Anne Larsen 16. marraskuuta 2014 Salviapossu saa veden kielelle. Porchetta-possu Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta Porchetta-possu ¼ kg porsaanniskaa ¼ nippu salviaa Merisuolaa Uuniomenat ja punasipulit 1 happoista omenaa (esimerkiksi granny smith) ¼ nippu salviaa 1 punasipulia Glaseeratut salottisipulit ½ salottisipulia ¼ tl ekstra neitsytoliiviöljyä Merisuolaa ⅓ rkl agavesiirappia (tai akaasiahunajaa) Valmistus Porchetta-possu Pane uuni lämpiämään 150 asteeseen. Hiero suolaa lihan pintaan ja levitä salvianlehdet päälle. Pane liha uunivuokaan ja kypsennä uunissa 4 tuntia. Ellei lihan pinta ole rapea, nosta lämpö 220 asteeseen ja jatka kypsentämistä 10 minuuttia. Lihan pitäisi olla niin pehmeää, että sitä pystyy repimään kahdella haarukalla. Peitä foliolla ja anna vetäytyä kuumassa vuoassa tarjoiluun asti. Uuniomenat ja punasipulit Poista omenista siemenkota ja työnnä reikiin salviaa. Nosta uuninlämpö 200 asteeseen, kun olet ottanut lihan uunista. Pane sipulit uuniin ja kypsennä niitä 20 minuuttia. Pane omenat uuniin ja jatka paistamista 20 minuuttia. Glaseeratut salottisipulit Paloittele sipulit ja paista ne oliiviöljyssä paistinpannussa pehmeiksi. Lisää siirappi ja sekoita hyvin. Annostele lihaviipaleet, uuniomenat ja -sipulit sekä glaseeratut salottisipulit tarjolle. Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä. JouluruuatSipuli