Salviapossu saa veden kielelle.

Porchettaa, uuniomenaa ja sipuleita

Täyteläisiä makuja: runsaalla salvialla maustettua possua, uuniomenaa ja -punasipulia sekä glaseerattuja salottisipuleita.

maanantai 17. marraskuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

Porchetta-possu

12 annosta

1 kg porsaanniskaa
1 nippu salviaa
Merisuolaa

Valmistus

  • Pane uuni lämpiämään 150 asteeseen.
  • Hiero suolaa lihan pintaan ja levitä salvianlehdet päälle.
  • Pane liha uunivuokaan ja kypsennä uunissa 4 tuntia.
  • Ellei lihan pinta ole rapea, nosta lämpö 220 asteeseen ja jatka kypsentämistä 10 minuuttia.
  • Lihan pitäisi olla niin pehmeää, että sitä pystyy repimään kahdella haarukalla.
  • Peitä foliolla ja anna vetäytyä kuumassa vuoassa tarjoiluun asti.


Uuniomenat ja punasipulit

6 happoista omenaa (esimerkiksi granny smith)
1 pieni nippu salviaa
6 punasipulia

Valmistus

  • Poista omenista siemenkota ja työnnä reikiin salviaa.
  • Nosta uuninlämpö 200 asteeseen, kun olet ottanut lihan uunista.
  • Pane sipulit uuniin ja kypsennä niitä 20 minuuttia.
  • Pane omenat uuniin ja jatka paistamista 20 minuuttia.


Glaseeratut salottisipulit

3 salottisipulia
1 tl ekstra neitsytoliiviöljyä
Merisuolaa
2 rkl agavesiirappia (tai akaasiahunajaa)

Valmistus

  • Paloittele sipulit ja paista ne oliiviöljyssä paistinpannussa pehmeiksi.
  • Lisää siirappi ja sekoita hyvin.
  • Annostele lihaviipaleet, uuniomenat ja -sipulit sekä glaseeratut salottisipulit tarjolle.


Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee