Herkullista ja trendikästä juhlaruokaa.

Nyhtöankkaa ja balsamicopunajuuria

Nyhtöankassa ei ole nahka eikä rasva mukana. Lisukkeetkin ovat kevyitä: balsamicolla marinoitua punajuurta ja punasipulia.

keskiviikko 26. marraskuuta 2014 teksti M. Kreutzer ja A. Larsen

Nyhtöankkaa ja balsamicopunajuuria

6 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 1 tunti

Aika yhteensä: 75 minuuttia

AINEKSET

3 ankan rintafileetä

3 laakerinlehteä

Merisuolaa

Balsamicopunajuuret

400 g punajuuria

2 punasipulia

1 tl ekstra neitsytoliiviöljyä

1 dl tummaa balsamiviinietikkaa (esim. viikunabalsamicoa)

½ dl agaavesiirappia tai akasiahunajaa

2 tähtianista

Merisuolaa ja mustapippuria

  • Keitä ankan rintafileitä tunti vedessä, johon on lisätty laakerinlehdet ja 1 rkl suolaa.
  • Poista lihasta rasva ja revi liha säikeiksi kahdella haarukalla.


  • Kuumenna uuni 190 asteeseen.
  • Pese punajuuret ja kypsennä niitä uunissa tunnin ajan.
  • Lohko ja leikkaa punasipulit ohuiksi viipaleiksi ja kuullota niitä hetki öljyssä paistinpannussa. Lisää balsamiviinietikka ja siirappi.
  • Hauduta 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää tähtianikset.
  • Lohko punajuuret ja sekoita palat punasipuliln joukkoon. Tarjoa lisukkeena.

Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 169 kcal

Proteiinia: 16,4 g

Rasvaa: 4,5 g

Hiilihydraattia: 16,4 g

Kuitua: 1,9 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee