Nyhtöankkaa ja balsamicopunajuuria

75 minuuttia
169 kcal

Nyhtöankassa ei ole nahka eikä rasva mukana. Lisukkeetkin ovat kevyitä: balsamicolla marinoitua punajuurta ja punasipulia.

Herkullista ja trendikästä juhlaruokaa.

Nyhtöankkaa ja balsamicopunajuuria

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 ankan rintafileetä
  • 1 laakerinlehteä
  • Merisuolaa

Balsamicopunajuuret

  • 133 g punajuuria
  • punasipulia
  • ⅓ tl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • ⅓ dl tummaa balsamiviinietikkaa (esim. viikunabalsamicoa)
  • ¼ dl agaavesiirappia tai akasiahunajaa
  • tähtianista
  • Merisuolaa ja mustapippuria

Valmistus

  • Keitä ankan rintafileitä tunti vedessä, johon on lisätty laakerinlehdet ja 1 rkl suolaa.

  • Poista lihasta rasva ja revi liha säikeiksi kahdella haarukalla.

  • Kuumenna uuni 190 asteeseen.

  • Pese punajuuret ja kypsennä niitä uunissa tunnin ajan.

  • Lohko ja leikkaa punasipulit ohuiksi viipaleiksi ja kuullota niitä hetki öljyssä paistinpannussa. Lisää balsamiviinietikka ja siirappi.

  • Hauduta 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää tähtianikset.

  • Lohko punajuuret ja sekoita palat punasipuliln joukkoon. Tarjoa lisukkeena.

Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.


Hyvinvointia koko kesäksi KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Juostessa kuunneltava juoksuohjelma
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

Juuri nyt voit saada KUNTO PLUSsan kaikki palvelut käyttöösi koko kesäksi vain 8,95 eurolla!

TARJOUS: 3 kk 8,95 €


Newsletter background