Herkullista ja trendikästä juhlaruokaa.

Nyhtöankkaa ja balsamicopunajuuria

Nyhtöankassa ei ole nahka eikä rasva mukana. Lisukkeetkin ovat kevyitä: balsamicolla marinoitua punajuurta ja punasipulia.

keskiviikko 26. marraskuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

Nyhtöankka

6 annosta

3 ankan rintafileetä
3 laakerinlehteä
Merisuolaa

Valmistus

  • Keitä ankan rintafileitä tunti vedessä, johon on lisätty laakerinlehdet ja 1 rkl suolaa.
  • Poista lihasta rasva ja revi liha säikeiksi kahdella haarukalla.


Balsamicopunajuuret

400 g punajuuria
2 punasipulia
1 tl ekstra neitsytoliiviöljyä
1 dl tummaa balsamiviinietikkaa (esim. viikunabalsamicoa)
½ dl agaavesiirappia tai akasiahunajaa
2 tähtianista
Merisuolaa ja mustapippuria

Tee näin

  • Kuumenna uuni 190 asteeseen.
  • Pese punajuuret ja kypsennä niitä uunissa tunnin ajan.
  • Lohko ja leikkaa punasipulit ohuiksi viipaleiksi ja kuullota niitä hetki öljyssä paistinpannussa. Lisää balsamiviinietikka ja siirappi.
  • Hauduta 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää tähtianikset.
  • Lohko punajuuret ja sekoita palat punasipuliln joukkoon. Tarjoa lisukkeena.


Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee