Nyhtöankkaa ja balsamicopunajuuria

75 minuuttia
169 kcal

Nyhtöankassa ei ole nahka eikä rasva mukana. Lisukkeetkin ovat kevyitä: balsamicolla marinoitua punajuurta ja punasipulia.

Herkullista ja trendikästä juhlaruokaa.

Nyhtöankkaa ja balsamicopunajuuria

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 ankan rintafileetä
  • 1 laakerinlehteä
  • Merisuolaa

Balsamicopunajuuret

  • 133 g punajuuria
  • punasipulia
  • ⅓ tl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • ⅓ dl tummaa balsamiviinietikkaa (esim. viikunabalsamicoa)
  • ¼ dl agaavesiirappia tai akasiahunajaa
  • tähtianista
  • Merisuolaa ja mustapippuria

Valmistus

  • Keitä ankan rintafileitä tunti vedessä, johon on lisätty laakerinlehdet ja 1 rkl suolaa.

  • Poista lihasta rasva ja revi liha säikeiksi kahdella haarukalla.

  • Kuumenna uuni 190 asteeseen.

  • Pese punajuuret ja kypsennä niitä uunissa tunnin ajan.

  • Lohko ja leikkaa punasipulit ohuiksi viipaleiksi ja kuullota niitä hetki öljyssä paistinpannussa. Lisää balsamiviinietikka ja siirappi.

  • Hauduta 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää tähtianikset.

  • Lohko punajuuret ja sekoita palat punasipuliln joukkoon. Tarjoa lisukkeena.

Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.


Newsletter background