Herkullista ja trendikästä juhlaruokaa.

Nyhtöankkaa ja balsamicopunajuuria

Nyhtöankassa ei ole nahka eikä rasva mukana. Lisukkeetkin ovat kevyitä: balsamicolla marinoitua punajuurta ja punasipulia.

keskiviikko 26. marraskuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

Nyhtöankka

6 annosta

3 ankan rintafileetä
3 laakerinlehteä
Merisuolaa

Valmistus

  • Keitä ankan rintafileitä tunti vedessä, johon on lisätty laakerinlehdet ja 1 rkl suolaa.
  • Poista lihasta rasva ja revi liha säikeiksi kahdella haarukalla.


Balsamicopunajuuret

400 g punajuuria
2 punasipulia
1 tl ekstra neitsytoliiviöljyä
1 dl tummaa balsamiviinietikkaa (esim. viikunabalsamicoa)
½ dl agaavesiirappia tai akasiahunajaa
2 tähtianista
Merisuolaa ja mustapippuria

Tee näin

  • Kuumenna uuni 190 asteeseen.
  • Pese punajuuret ja kypsennä niitä uunissa tunnin ajan.
  • Lohko ja leikkaa punasipulit ohuiksi viipaleiksi ja kuullota niitä hetki öljyssä paistinpannussa. Lisää balsamiviinietikka ja siirappi.
  • Hauduta 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää tähtianikset.
  • Lohko punajuuret ja sekoita palat punasipuliln joukkoon. Tarjoa lisukkeena.


Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Millaiselle kesälomalle haluaisit mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee