Terveellisiä reseptejä Päivällinen Nyhtöankka... Nyhtöankkaa ja balsamicopunajuuria 75 minuuttia 169 kcal Nyhtöankassa ei ole nahka eikä rasva mukana. Lisukkeetkin ovat kevyitä: balsamicolla marinoitua punajuurta ja punasipulia. Teksti: Martin Kreutzer ja Anne Larsen 25. marraskuuta 2014 Herkullista ja trendikästä juhlaruokaa. Nyhtöankkaa ja balsamicopunajuuria Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 1 ankan rintafileetä 1 laakerinlehteä Merisuolaa Balsamicopunajuuret 133 g punajuuria ½ punasipulia ⅓ tl ekstra neitsytoliiviöljyä ⅓ dl tummaa balsamiviinietikkaa (esim. viikunabalsamicoa) ¼ dl agaavesiirappia tai akasiahunajaa ½ tähtianista Merisuolaa ja mustapippuria Valmistus Keitä ankan rintafileitä tunti vedessä, johon on lisätty laakerinlehdet ja 1 rkl suolaa. Poista lihasta rasva ja revi liha säikeiksi kahdella haarukalla. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Pese punajuuret ja kypsennä niitä uunissa tunnin ajan. Lohko ja leikkaa punasipulit ohuiksi viipaleiksi ja kuullota niitä hetki öljyssä paistinpannussa. Lisää balsamiviinietikka ja siirappi. Hauduta 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää tähtianikset. Lohko punajuuret ja sekoita palat punasipuliln joukkoon. Tarjoa lisukkeena. Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä. PunajuuriJouluruuat