Juhlaruuat voivat olla terveellisiä vaikkei niiden energiasisältö olisikaan aivan olematon.

Lihapatee ja punakaalia

Ihanista aineksista itsetehty patee - voiko enää parempaa tarjottavaa olla!

keskiviikko 26. marraskuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

Patee

12 annosta

1 kg vähärasvaista naudanjauhelihaa
Pieni kourallinen tuoretta oreganoa (tai 2 tl kuivattua)
3 munaa
200 g ruskeita herkkusieniä
2 salottisipulia
100 g pekonia kuutioina
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl konjakkia
50 g saksanpähkinöitä
Merisuolaa ja mustapippuria
Lisäksi: cocktailkurkkuja

Tee näin

  • Kuumenna uuni 190 asteeseen.
  • Pane jauheliha, oregano, munat, paloitellut herkkusienet, pekoni, inkivääri, konjakki, saksanpähkinät, 1 rkl suolaa ja 20 kierrosta mustapippuria myllystä monitoimikoneen kulhoon ja jauha tasaiseksi massaksi.
  • Kaada seos vuokaan ja kypsennä uunissa tunnin ajan.


Punakaali

6 annosta

Punasipuli
1 rkl neitsytoliiviöljyä
½ punakaalia
Merisuolaa ja mustapippuria
1 vaniljatanko
1 dl appelsiinimehua
1 kirpeä omena
4 rkl agaavesiirappia (tai akasiahunajaa)
100 g karpaloita
Ruukku (punaista) basilikaa

LUE MYÖS: 9 terveellistä ja herkullista punakaalisalaattia

Valmistus

  • Hienonna punasipuli.
  • Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää punasipuli ja kuullota se pehmeäksi.
  • Suikaloi punakaali ja lisää suikaleet kasariin. Mausta ripauksella suolaa ja sekoita hyvin.
  • Lisää vaniljatangosta siemenet, halkaistu vaniljatanko sekä appelsiinimehu ja hauduta kaalia noin 5 minuuttia.
  • Leikkaa omena lohkoiksi. Lisää omenalohkot, siirappi ja karpalot muiden aineiden joukkoon. Kuumenna hyvin ja jatka hauduttamista pari minuuttia
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoile punakaalilisuke pateeviipaleiden, punaisen basilikan ja cocktailkurkkujen kanssa.

Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Millaiselle kesälomalle haluaisit mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee