Lihapatee ja punakaalia

75 minuuttia
567 kcal

Ihanista aineksista itsetehty patee - voiko enää parempaa tarjottavaa olla!

Juhlaruuat voivat olla terveellisiä vaikkei niiden energiasisältö olisikaan aivan olematon.

Patee

75 minuuttia
567 kcal
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ¼ kg vähärasvaista naudanjauhelihaa
  • ¼ kourallista tuoretta oreganoa (tai 2 tl kuivattua)
  • ½ munaa
  • 33 g ruskeita herkkusieniä
  • salottisipulia
  • 16 g pekonia kuutioina
  • ¼ rkl raastettua inkivääriä
  • ¼ rkl konjakkia
  • 8⅓ g saksanpähkinöitä
  • Merisuolaa ja mustapippuria

Lisäksi

  • cocktailkurkkuja

Tee näin

  • Kuumenna uuni 190 asteeseen.
  • Pane jauheliha, oregano, munat, paloitellut herkkusienet, pekoni, inkivääri, konjakki, saksanpähkinät, 1 rkl suolaa ja 20 kierrosta mustapippuria myllystä monitoimikoneen kulhoon ja jauha tasaiseksi massaksi.
  • Kaada seos vuokaan ja kypsennä uunissa tunnin ajan.

Punakaali

25 minuuttia
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • Punasipuli
  • ⅓ rkl neitsytoliiviöljyä
  • ¼ punakaalia
  • Merisuolaa ja mustapippuria
  • vaniljatanko
  • ⅓ dl appelsiinimehua
  • kirpeä omena
  • 1⅓ rkl agaavesiirappia (tai akasiahunajaa)
  • 33 g karpaloita
  • Ruukku (punaista) basilikaa

Valmistus

  • Hienonna punasipuli.
  • Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää punasipuli ja kuullota se pehmeäksi.
  • Suikaloi punakaali ja lisää suikaleet kasariin. Mausta ripauksella suolaa ja sekoita hyvin.
  • Lisää vaniljatangosta siemenet, halkaistu vaniljatanko sekä appelsiinimehu ja hauduta kaalia noin 5 minuuttia.
  • Leikkaa omena lohkoiksi. Lisää omenalohkot, siirappi ja karpalot muiden aineiden joukkoon. Kuumenna hyvin ja jatka hauduttamista pari minuuttia
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoile punakaalilisuke pateeviipaleiden, punaisen basilikan ja cocktailkurkkujen kanssa.

LUE MYÖS: 9 terveellistä ja herkullista punakaalisalaattia