Juhlaruuat voivat olla terveellisiä vaikkei niiden energiasisältö olisikaan aivan olematon.

Lihapatee ja punakaalia

Ihanista aineksista itsetehty patee - voiko enää parempaa tarjottavaa olla!

keskiviikko 26. marraskuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

Patee

12 annosta

1 kg vähärasvaista naudanjauhelihaa
Pieni kourallinen tuoretta oreganoa (tai 2 tl kuivattua)
3 munaa
200 g ruskeita herkkusieniä
2 salottisipulia
100 g pekonia kuutioina
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl konjakkia
50 g saksanpähkinöitä
Merisuolaa ja mustapippuria
Lisäksi: cocktailkurkkuja

Tee näin

  • Kuumenna uuni 190 asteeseen.
  • Pane jauheliha, oregano, munat, paloitellut herkkusienet, pekoni, inkivääri, konjakki, saksanpähkinät, 1 rkl suolaa ja 20 kierrosta mustapippuria myllystä monitoimikoneen kulhoon ja jauha tasaiseksi massaksi.
  • Kaada seos vuokaan ja kypsennä uunissa tunnin ajan.


Punakaali

6 annosta

Punasipuli
1 rkl neitsytoliiviöljyä
½ punakaalia
Merisuolaa ja mustapippuria
1 vaniljatanko
1 dl appelsiinimehua
1 kirpeä omena
4 rkl agaavesiirappia (tai akasiahunajaa)
100 g karpaloita
Ruukku (punaista) basilikaa

Valmistus

  • Hienonna punasipuli.
  • Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää punasipuli ja kuullota se pehmeäksi.
  • Suikaloi punakaali ja lisää suikaleet kasariin. Mausta ripauksella suolaa ja sekoita hyvin.
  • Lisää vaniljatangosta siemenet, halkaistu vaniljatanko sekä appelsiinimehu ja hauduta kaalia noin 5 minuuttia.
  • Leikkaa omena lohkoiksi. Lisää omenalohkot, siirappi ja karpalot muiden aineiden joukkoon. Kuumenna hyvin ja jatka hauduttamista pari minuuttia
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoile punakaalilisuke pateeviipaleiden, punaisen basilikan ja cocktailkurkkujen kanssa.

Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee