Gratinoitu sipulikeitto

30 minuuttia
434 kcal

Tämä ihanan lämmittävä gratinoitu sipulikeitto valmistuu vain puolessa tunnissa ja minimivaivalla.

Lautasellinen sipulikeittoa

Gratinoitu sipulikeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 400 g kelta- ja punasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 nippu timjamia (sido langalla)
  • 1 l kana- tai kasvislientä
  • 2 laakerinlehteä
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 tl balsamicoa
  • 2 viipaletta täysjyväleipää, à noin 70 g
  • 100 g juustoa
  • lehtipersiljaa koristeeksi

Valmistus

  • Viipaloi sipulit ja hienonna valkosipuli. Paista öljytilkassa kattilassa noin 15 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes sipuli on karamellisoitunut kauniin ruskeaksi.

  • Sido timjami kimpuksi puuvillalangalla ja lisää se, liemi ja laakerinlehdet kattilaan. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Poista timjami. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamicolla.

  • Jaa keitto uuninkestäviin kulhoihin. Pane leipäviipaleet päälle, ripottele juusto pinnalle ja gratinoi juusto uunissa grillivastuksen alla tai ylälämmössä.

  • Nosta kuumat keittokulhot varovasti uunista. Koristele lehtipersiljalla.

VINKKI!

Leivän voi vaihtaa ruisleiväksi tai jättää sen kokonaan pois ja raastaa juuston suoraan keittoon.