Gratinoitu sipulikeitto

30 minuuttia
434 kcal

Tämä ihanan lämmittävä gratinoitu sipulikeitto valmistuu vain puolessa tunnissa ja minimivaivalla.

Lautasellinen sipulikeittoa

Gratinoitu sipulikeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 400 g kelta- ja punasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 nippu timjamia (sido langalla)
  • 1 l kana- tai kasvislientä
  • 2 laakerinlehteä
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 tl balsamicoa
  • 2 viipaletta täysjyväleipää, à noin 70 g
  • 100 g juustoa
  • lehtipersiljaa koristeeksi

Valmistus

  • Viipaloi sipulit ja hienonna valkosipuli. Paista öljytilkassa kattilassa noin 15 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes sipuli on karamellisoitunut kauniin ruskeaksi.

  • Sido timjami kimpuksi puuvillalangalla ja lisää se, liemi ja laakerinlehdet kattilaan. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Poista timjami. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamicolla.

  • Jaa keitto uuninkestäviin kulhoihin. Pane leipäviipaleet päälle, ripottele juusto pinnalle ja gratinoi juusto uunissa grillivastuksen alla tai ylälämmössä.

  • Nosta kuumat keittokulhot varovasti uunista. Koristele lehtipersiljalla.

VINKKI!

Leivän voi vaihtaa ruisleiväksi tai jättää sen kokonaan pois ja raastaa juuston suoraan keittoon.


Hyvinvointia koko kesäksi KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Juostessa kuunneltava juoksuohjelma
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

Juuri nyt voit saada KUNTO PLUSsan kaikki palvelut käyttöösi koko kesäksi vain 8,95 eurolla!

TARJOUS: 3 kk 8,95 €


Newsletter background