Miksi sipuli on terveellistä?

Mikä sipulissa on terveellistä, kun ei se sisällä mitenkään erityisen paljon kai vitamiinejakaan?

Sipuli alentaa tutkitusti veren kolesterolia, vahvistaa immuunijärjestelmää ja jopa auttaa ehkäisemään syöpiä, sydän- ja verisuonisairauksia.

Sipuli on hyvää vatsalle, koska se sisältää inuliini-kuitua, jolla on probioottinen vaikutus, eli se lisää terveellisiä maitohappobakteereja, joita on suolistossa suojana haitallisia bakteereja vastaan.

Sipulin inuliini voi kymmenkertaistaa terveellisten maitohappobakteerien määrän suolistossa, jos syö sipulia päivittäin. Lisäksi kuitu edistää ohut- ja paksusuolen solujen uusiutumista, jolloin niiden limakalvoista tulee vahvoja ja vastustuskykyisiä.

Sipulissa on runsaasti kversetiini-flavonoidia, joka tukee immuunipuolustusta, ja valkosipulin antibiootinen allisiini torjuu taudinaiheuttajia ja tulehduksia.

Isoäitien ohje kuumasta sipulimaidosta flunssaan saatttoi hyvinkin toimia, koska sipulin rikkiyhdisteet helpottavat tukkoisuutta ja flunssan oireita.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background