Broileri-parsakaalisalaatti, omenaa, punasipulia ja kukkakaalileipää

30 minuuttia
438 kcal

Kukkakaalileipästen paistuessa uunissa kypsennät kanan ja valmistelet kasvikset, ja ruoka valmistuu 30 minuutissa.

Broileri-parsakaalisalaatti ja kukkakaalileipää

EHKÄ TULEVA LEMPIRUOKA – näin me ajattelemme tästä broileri-parsakaalisalaatista, jonka lisukkeena tarjoillaan kotitekoista kukkakaalileipää.

© wichmann+bendtsen

Broileri-parsakaalisalaatti ja kukkakaalileipäset

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g broilerin rintafilettä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1½ tl oliiviöljyä
  • 200 g parsakaalia
  • 1 punasipuli
  • 1 sydänsalaatti
  • ½ omenaa
  • 2 rkl auringonkukansiemeniä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 rkl oliiviöljyä

Kukkakaalileipäset (6 kpl)

  • 300 g kukkakaalia
  • 2 munaa
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1½ rkl psylliumjauhetta

Valmistus

  • Jauha tai hienonna kukkakaali. Sekoita joukkoon munat, suolaa, pippuria ja psylliumia.
  • Lusikoi kuudeksi kakkuseksi leivinpaperille. Paista 185 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
  • Mausta broileri suolalla ja pippurilla ja paista öljyssä kypsäksi, noin 5 minuuttia molemmilta puolilta. Viipaloi.
  • Irrota parsakaalin kukinnot ja paloittele varsi.
  • Kiehauta tilkka vettä kattilassa. Lisää parsakaalit ja anna hautua kannen alla noin 2 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
  • Revi salaatti, lohko omena ja hienonna sipuli. Jaa lautasille ja lisää broileriviipaleet.
  • Ripottele suolaa, pippuria ja auringonkukansiemenet ja pirskota sitruunamehua ja oliiviöljyä päälle. Tarjoa salaatti leipästen kanssa.

VINKKI Kuivalla pannulla paahtaminen antaa auringonkukansiemenille lisää makua.