Savulohitahnalla täytetyt proteiinisämpylät

35 minuuttia
270 kcal

Kokeile supermaukasta ja helposti valmistuvaa lounasreseptiä! Lohitahnalla täytettäviin sämpylöihin ei käytetä lainkaan jauhoja, joten niiden proteiinipitoisuus on normaalia suurempi.

Lohisalaattia ja proteiinisämpylöitä

NOPEAT JA TERVEELLISET PROTEIINISÄMPYLÄT – maistuvat lohisalaatilla täytettyinä tai aamiaisella tai vaikka hampurilaisen sämpylänä.

© wichmann+bendtsen

Savulohitahnalla täytetyt proteiinisämpylät

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Proteiinisämpylät:

  • ½ dl raejuustoa
  • ½ muna
  • 60 g kaurahiutaleita
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ hyppysellinen merisuolaa

Savulohitahna:

  • ¾ dl kreikkalaista jogurttia
  • ¼ tl dijoninsinappia
  • ¼ tl merisuolaa
  • ½ hyppysellinen mustapippuria
  • 50 g lämminsavulohta
  • ¼ munaa
  • ¼ punasipulia
  • 1 rkl ruohosipulisilppua
  • ½ sitruunamehua

Lisäksi:

  • 2 lehteä sydänsalaattia
  • 2 pientä tomaattia
  • ½ kurkku
  • vähän ruohosipulia

Valmistus

  • Sekoita sämpyläainekset huolellisesti (puuhaarukalla tai vatkaimen taikinakoukuilla).
  • Tee massasta kostutetuin käsin neljä pyörykkää leivinpaperille. Litistä kevyesti.
  • Kypsennä 180 asteessa 25 minuuttia ja jäähdytä ritilällä.
  • Sekoita jogurtti, dijoninsinappi, suola ja pippuri. Revi lohi haarukalla, kuutioi omena, hienonna sipuli, silppua ruohosipuli ja lisää salaattiin. Mausta sitruunamehulla.
  • Halkaise sämpylät, levitä päälle salaatinlehdet, lohitahnaa, halkaistut tomaatit, suikaloitua kurkkua ja ruohosipulisilppua.

VINKKI! Savukalatahna sopii myös salaattiin tai uuniperunoihin.