Rukiiset kalaleivät

15 minuuttia
309 kcal

Kalatäytettä ja kasviksia ruisleipäviipaleiden välissä sopii evääksi tai kevyeksi lounaaksi.

Rukiinen eväsleipä voipaperissa

RUKIISET KALALEIVÄT - mehevää kalatäytettä ja kasviksia eväsleivän välissä

© wichmann+bendtsen

Rukiiset kalaleivät

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Kalatäyte

  • ¾ dl raejuustoa
  • ⅓ dl rahkaa
  • ⅓ tl dijoninsinappia
  • sitruunan mehu
  • ½ juoksevaa hunajaa
  • ½ rasia säilyke- tai savukalaa
  • omenaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta basilikaa tai krassia

Leivät ja lisukkeet

  • 4 Viipale viipaletta täysjyväruisleipää
  • ½ tomaatti
  • punasipulia
  • salaatinlehtiä tai lehtipinaattia

Valmistus

  • Sekoita raejuusto, rahka, sinappi, sitruunamehu ja hunaja.
  • Valuta säilykekala, hienonna omena ja sekoita ne tahnaan. Mausta suolalla, pippurilla ja yrttisilpulla. Viipaloi tomaatti ja punasipuli.
  • Levitä salaatinlehdet kolmelle leipäviipaleelle, lisää salaatti, tomaatti ja kurkku ja paina toinen viipale kevyesti päälle. Kietaise eväspaperiin.

VINKKI! Paahda leipiin herkullinen, rapea pinta ennen täyttämistä, jos syöt ne saman tien. Savulohesta tai savusiiasta saa myös hyvää ruisleipien täytettä.