Kuva: Miklos Szabo

Ruisleipää, avokadoa ja ilmakuivattua kinkkua

Laita lounaaksi leipää! Tällä ohjeella kokoat herkullisen ruisleivän, jolla maistuvat muun muassa avokado ja rapeaksi paahdettu ilmakuivattu kinkku.

keskiviikko 2. joulukuuta 2015 teksti A. Larsen

Ruisleipää, avokadoa ja ilmakuivattua kinkkua

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 3 minuuttia

Valmistusaika: 7 minuuttia

Aika yhteensä: 10 minuuttia

AINEKSET

1 viipale ilmakuivattua kinkkua

1 viipale ruisleipää

1 valkosipulinkynsi

1 suuri salaatinlehti

½ avokadoa

sitruunamehua

1 rkl majoneesia

¼ tl jauhettuja, kuivattuja chilihiutaleita

2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Näin valmistat ruisleipäviipaleen avokadolla ja ilmakuivatulla kinkulla

  • Paahda kinkkuviipaletta uunissa leivinpaperin päällä ritilällä 200 °C:ssa noin 7 minuuttia. Nosta se siten talouspaperin päälle. Hienonna kinkku, kun se on jäähtynyt ja rapea.
  • Voitele leipäpala murskatulla valkosipulinkynnellä. Aseta leivälle salaatinlehti ja avokado viipaleina, joille on pirskotettu sitruunamehua.
  • Viimeistele majoneesilla, chilillä, ruohosipulilla ja kinkkumuruilla.

Ravintosisältö

Energiaa: 320 kcal

Proteiinia: 7,8 g

Rasvaa: 19,7 g

Hiilihydraattia: 32,5 g

Kuitua: 7,7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee