Kultainen ohrapuuro

8 tuntia
388 kcal

Kullanhohtoinen ohrapuuro syntyy lisäämällä puuroon porkkanaa, tyrniä ja mulperimarjoja.

Maista puuroa, ja makeuta se akasiahunajalla vain, jos tarvitsee.

Kultainen ohrapuuro

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengen annos

  • 2 hengen annos
  • 2 dl/40 g ohrahiutaleita
  • 2 dl tyrni-porkkanamehua tai pelkkää porkkanamehua
  • 2 dl karkeaa porkkanaraastetta ripaus merisuolaa
  • 30 paahdettua hasselpähkinää (15 g)
  • 2 rkl pakastettuja tyrnimarjoja
  • 4 rkl kuivattuja mulperimarjoja (tai vaaleita rusinoita)
  • (1 tl akasiahunajaa)

Valmistus

  • Liota hiutaleita 1 dl:ssa vettä yön yli jääkaapissa.
  • Kaada hiutaleet kattilaan, ja lisää mehu, porkkanaraaste ja suola. Kuumenna puuro kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna kiehua hiljalleen noin 2 minuuttia.
  • Nosta kattila liedeltä ja anna sen hautua kannen alla vielä 1 minuutti.
  • Rouhi pähkinät.
  • Tarjoa puuro marjojen, pähkinöiden ja hunajan kanssa.

Kaurapuuro on edullista pikaruokaa - ja lisäksi superterveellistä! Kerromme terveysvaikutuksista ja annamme parhaat vinkit puuron tuunaamiseen.