Spelttipuuroa ja kompottia

8 tuntia
429 kcal

Vaniljainen spelttipuuro omena-mustikkakompotin ja saksanpähkinöiden kera.

Spelttipuuroa ja kompottia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 1½ dl (60 g) spelttisuurimoita
  • 2 dl ykkösmaitoa
  • puolikkaan vaniljatangon siemenet
  • hyppysellinen suolaa
  • 2 dl skyriä tai luonnonjogurttia
  • 2 tl raastettua inkiväärinjuurta
  • 1 tl agavesiirapia
  • 2 dl hilloketta (ohje ohessa)
  • 10 saksanpähkinän puolikasta (10 g)

Omena-mustikkakompotti

  • 300 g mustikoita
  • 250 g omenaa
  • 4 rkl omenatuoremehua

Valmistus

  • Huuhtele suurimot ja liota niitä 1 dl:ssa vettä yön yli.

  • Kaada suurimot kattilaan, ja lisää maito, puolet vaniljasta ja suola.

  • Kuumenna puuro kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna kiehua hiljalleen 9 minuuttia.

  • Anna puuron jäähtyä. Sekoita skyriin inkivääri, agavesiirappi ja loppu vanilja. Sekoita skyr jäähtyneeseen puuroon.

Omena-mustikkakompotti

  • Mittaa ainekset kattilaan. Voit halutessasi lisätä joukkoon vaniljatangon, josta siemenet on raaputettu.
  • Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Poista vaniljatanko ja soseuta muut ainekset.

  • Annoksesta saadaan noin 2 dl hilloketta, joka säilyy jääkaapissa pari päivää.

  • Nauti puuro jäähdytettynä omena-mustikkahillokkeen ja pähkinöiden kera.