Terveellisiä reseptejä Terveelliset välipalat Spelttipuu... Spelttipuuroa ja kompottia 8 tuntia 429 kcal Vaniljainen spelttipuuro omena-mustikkakompotin ja saksanpähkinöiden kera. Teksti: KUNTOPLUS 6. marraskuuta 2012 Spelttipuuroa ja kompottia Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annos 1½ dl (60 g) spelttisuurimoita 2 dl ykkösmaitoa puolikkaan vaniljatangon siemenet hyppysellinen suolaa 2 dl skyriä tai luonnonjogurttia 2 tl raastettua inkiväärinjuurta 1 tl agavesiirapia 2 dl hilloketta (ohje ohessa) 10 saksanpähkinän puolikasta (10 g) Omena-mustikkakompotti 300 g mustikoita 250 g omenaa 4 rkl omenatuoremehua Valmistus Huuhtele suurimot ja liota niitä 1 dl:ssa vettä yön yli. Kaada suurimot kattilaan, ja lisää maito, puolet vaniljasta ja suola. Kuumenna puuro kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna kiehua hiljalleen 9 minuuttia. Anna puuron jäähtyä. Sekoita skyriin inkivääri, agavesiirappi ja loppu vanilja. Sekoita skyr jäähtyneeseen puuroon. Omena-mustikkakompotti Mittaa ainekset kattilaan. Voit halutessasi lisätä joukkoon vaniljatangon, josta siemenet on raaputettu. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Poista vaniljatanko ja soseuta muut ainekset. Annoksesta saadaan noin 2 dl hilloketta, joka säilyy jääkaapissa pari päivää. Nauti puuro jäähdytettynä omena-mustikkahillokkeen ja pähkinöiden kera. Puuro