Spelttipuuroa ja kompottia

Vaniljainen spelttipuuro omena-mustikkakompotin ja saksanpähkinöiden kera.

keskiviikko 7. marraskuuta 2012 teksti KUNTO PLUS

1 hengen annos

Valmistusaineet

Spelttipuuro

¾ dl (60 g) spelttisuurimoita
1,5 dl ykkösmaitoa
puolikkaan vaniljatangon siemenet
hyppysellinen suolaa
1 dl skyriä tai luonnonjogurttia
1 tl raastettua inkiväärinjuurta
½ tl agavesiirapia
1 dl hilloketta (ohje ohessa)
5 saksanpähkinän puolikasta (10 g)

Omena-mustikkahilloke

150 g mustikoita
125 g omenaa
2 rkl omenatuoremehua

Valmistus

  • Huuhtele suurimot ja liota niitä 1 dl:ssa vettä yön yli.
  • Kaada suurimot kattilaan, ja lisää maito, puolet vaniljasta ja suola.
  • Kuumenna puuro kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna kiehua hiljalleen 9 minuuttia.
  • Anna puuron jäähtyä. Sekoita skyriin inkivääri, agavesiirappi ja loppu vanilja. Sekoita skyr jäähtyneeseen puuroon.

Kaurapuuro on edullista pikaruokaa - ja lisäksi superterveellistä! Kerromme terveysvaikutuksista ja annamme parhaat vinkit puuron tuunaamiseen.  

Omena-mustikkakompotti

150 g mustikoita
125 g omenaa
2 rkl omenatuoremehua
(vaniljatanko ilman siemeniä)

Valmistus

  • Mittaa ainekset kattilaan. Voit halutessasi lisätä joukkoon vaniljatangon, josta siemenet on raaputettu.
  • Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Poista vaniljatanko ja soseuta muut ainekset.
  • Annoksesta saadaan noin 2 dl hilloketta, joka säilyy jääkaapissa pari päivää.
  • Nauti puuro jäähdytettynä omena-mustikkahillokkeen ja pähkinöiden kera.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin kohtaan kehossasi olet kaikkein tyytyväisin?


KUNTO PLUS suosittelee