Spelttipuuroa ja kompottia

Vaniljainen spelttipuuro omena-mustikkakompotin ja saksanpähkinöiden kera.

keskiviikko 7. marraskuuta 2012 teksti KUNTOPLUS

Spelttipuuroa ja kompottia

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 10 minuuttia

Aika yhteensä: 8 tuntia - Vetoaika: 7-8 tuntia

AINEKSET

¾ dl (60 g) spelttisuurimoita

1,5 dl ykkösmaitoa

puolikkaan vaniljatangon siemenet

hyppysellinen suolaa

1 dl skyriä tai luonnonjogurttia

1 tl raastettua inkiväärinjuurta

½ tl agavesiirapia

1 dl hilloketta (ohje ohessa)

5 saksanpähkinän puolikasta (10 g)

Omena-mustikkakompotti

150 g mustikoita

125 g omenaa

2 rkl omenatuoremehua

Valmistus

  • Huuhtele suurimot ja liota niitä 1 dl:ssa vettä yön yli.
  • Kaada suurimot kattilaan, ja lisää maito, puolet vaniljasta ja suola.
  • Kuumenna puuro kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna kiehua hiljalleen 9 minuuttia.
  • Anna puuron jäähtyä. Sekoita skyriin inkivääri, agavesiirappi ja loppu vanilja. Sekoita skyr jäähtyneeseen puuroon.

Omena-mustikkakompotti

  • Mittaa ainekset kattilaan. Voit halutessasi lisätä joukkoon vaniljatangon, josta siemenet on raaputettu.
  • Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Poista vaniljatanko ja soseuta muut ainekset.
  • Annoksesta saadaan noin 2 dl hilloketta, joka säilyy jääkaapissa pari päivää.
  • Nauti puuro jäähdytettynä omena-mustikkahillokkeen ja pähkinöiden kera.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 429 kcal

Proteiinia: 25 g

Rasvaa: 9 g

Hiilihydraattia: 65 g

Kuitua: 7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee