Karpaloinen neljän viljan puuro

7-8 tuntia
390 kcal

Karpaloinen neljän viljan puuro vaahterasiirapin ja pähkinöiden kera on hyvä alku päivään.

Karpaloinen neljän viljan puuro

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 2 dl (40 g) neljän viljan hiutaleita (tai muita täysjyväpuurohiutaleita)
  • 2 dl ykkösmaitoa
  • 2 hyppysellinen merisuolaa
  • 6 rkl kuivattuja karpaloita (25 g)
  • 4 tl vaahterasiirappia
  • 18 puolikasta pekaani- tai saksanpähkinää (15 g)

Valmistus

  • Liota hiutaleita 1 dl:ssa vettä yön yli jääkaapissa.

  • Kaada hiutaleet kattilaan, lisää maito ja suola. Kuumenna puuro kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna kiehua hiljalleen noin 2 minuuttia.

  • Nosta kattila liedeltä, lisää karpalot ja anna sen hautua kannen alla vielä 1 minuutti.

  • Tarjoa vaahterasiirapin ja pähkinöiden kera.