Erilainen ruispuuro

8 tuntia
405 kcal

Kuitupitoinen, erilainen ruispuuro tarjoillaan lämpimän punajuuriraasteen, ruusunmarjahiutaleiden, rusinoiden sekä kanelissa ja lakritsijauheessa kieriteltyjen manteleiden kanssa.

Erilainen ruispuuro

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengen annos

  • 2 dl /40 g ruishiutaleita
  • 2 ripaus merisuolaa
  • 2 dl ykkösmaitoa
  • 2 dl punajuuriraastetta
  • 2 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 2 tl agavesiirappia
  • 2 tl kuivattuja ruusunmarjahiutaleita
  • 18 isoa vaaleaa rusinaa (15 g)
  • 18 mantelia (10 g)
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl lakritsijauhetta

Valmistus

  • Liota ruishiutaleita 1 dl:ssa vettä yön yli jääkaapissa.

  • Kaada hiutaleet kattilaan, lisää maito ja suola. Kuumenna seos kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna kiehua hiljalleen noin 4 minuuttia.

  • Nosta kattila liedeltä ja anna hautua kannen alla vielä 1 minuutti.

  • Kuullota punajuuriraastetta öljyssä ja siirapissa noin minuutti. Sekoita manteleihin kaneli ja lakritsi.

  • Tarjoa puuro rusinoiden, manteleiden, punajuuriraasteen ja ruusunmarjahiutaleiden kanssa.