Proteiiniletut
2 hengelle
Lettutaikina
2 dl mantelijauhoa*
2 munaa
1 dl raejuustoa
½ tl vaniljajauhetta
½ tl kardemummaa
ripaus suolaa
1/3 tl leivinjauhetta
½ tl kookosöljyä paistamiseen
* Mantelijauhoa myydään valmiina, mutta sitä voi valmistaa itse jauhamalla mantelit tehosekoittimessa.
Lisäkkeet ja dippi
1 porkkana, lohkoina
¼ mangoa lohkoina
7 kirsikkatomaattia
½ viikunaa
1 rkl maapähkinävoita
Proteiinilettujen valmistus
- Sekoita lettutaikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi.
- Anna taikinan levätä 5-10 minuuttia.
- Kuumenna paistinpannu ja sulata kookosöljy.
- Kaada taikinaa pannulle.
- Paista lettua noin kahden minuutin ajan, kunnes taikina alkaa kuplia keskeltä ja pohja on kauniin kullanruskea.
- Käännä lettu ja paista vielä noin minuutti.
- Jatka kunnes kaikki taikina on paistettu.
Oletko lettujen ystävä? Täältä löydät reseptit terveellisiin ja herkullisiin lettuaterioihin!
Ravintosisältö/annos
Energiaa 585 kcal
Proteiinia 27,2 g
Rasvaa 39,8 g
Hiilihydraattia 35,4 g
Kuitua 8,8 g
Bonusohje: Maailman helpoimmat banaaniletut
Sekoita 1 muussattu banaani ja 2 kananmunaa ja paista. Maailman helpoimmat letut sopivat aamupalaksi tai treenin jälkeen nautittavaksi.