Proteiiniletut

25 minuuttia
585 kcal

Lettuihin ei koskaan kyllästy! Amerikkalaistyyppiset kuohkeat letut maistuvat aamiaisena, välipalana, jälkiruokana ja treenin jälkeen. Bonusohjeena maailman helpoimmat banaaniletut.

Proteiinilettuja ja kasvislisukkeita

Proteiiniletut

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

Lettutaikina

  • 2 dl mantelijauhoa*
  • 2 munaa
  • 1 dl raejuustoa
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • ½ tl kardemummaa
  • ripaus suolaa
  • ⅓ tl leivinjauhetta
  • ½ tl kookosöljyä paistamiseen

Lisäkkeet ja dippi

  • 1 porkkana, lohkoina
  • ¼ mangoa lohkoina
  • 7 kirsikkatomaattia
  • ½ viikunaa
  • 1 rkl maapähkinävoita

Proteiinilettujen valmistus

  • Mantelijauhoa myydään valmiina, mutta sitä voi valmistaa itse jauhamalla mantelit tehosekoittimessa.
  • Sekoita lettutaikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  • Anna taikinan levätä 5-10 minuuttia.
  • Kuumenna paistinpannu ja sulata kookosöljy.
  • Kaada taikinaa pannulle.
  • Paista lettua noin kahden minuutin ajan, kunnes taikina alkaa kuplia keskeltä ja pohja on kauniin kullanruskea.
  • Käännä lettu ja paista vielä noin minuutti.
  • Jatka kunnes kaikki taikina on paistettu.

Proteiiniletut sopivat hyvin maapähkinävoin, porkkana- ja mangolohkojen, viikunan ja kirsikkatomaattien kanssa treenin jälkeen nautittavaksi.

Bonusohje: Maailman helpoimmat banaaniletut

Sekoita 1 muussattu banaani ja 2 kananmunaa ja paista. Maailman helpoimmat letut sopivat aamupalaksi tai treenin jälkeen nautittavaksi.

Lisää lettu- ja lettutaikinaohjeita täältä.


Newsletter background