Proteiinilettuja ja kasvislisukkeita
© wichmann+bendtsen

Proteiiniletut

Lettuihin ei koskaan kyllästy! Amerikkalaistyyppiset kuohkeat letut maistuvat aamiaisena, välipalana, jälkiruokana ja treenin jälkeen. Bonusohjeena maailman helpoimmat banaaniletut.

perjantai 10. helmikuuta 2017 teksti S. Leth

Proteiiniletut

2 hengelle

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 25 minuuttia

AINEKSET

Lettutaikina

2 dl mantelijauhoa*

2 munaa

1 dl raejuustoa

½ tl vaniljajauhetta

½ tl kardemummaa

ripaus suolaa

1/3 tl leivinjauhetta

½ tl kookosöljyä paistamiseen

Lisäkkeet ja dippi

1 porkkana, lohkoina

¼ mangoa lohkoina

7 kirsikkatomaattia

½ viikunaa

1 rkl maapähkinävoita

Proteiinilettujen valmistus

* Mantelijauhoa myydään valmiina, mutta sitä voi valmistaa itse jauhamalla mantelit tehosekoittimessa.

  • Sekoita lettutaikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  • Anna taikinan levätä 5-10 minuuttia.
  • Kuumenna paistinpannu ja sulata kookosöljy.
  • Kaada taikinaa pannulle.
  • Paista lettua noin kahden minuutin ajan, kunnes taikina alkaa kuplia keskeltä ja pohja on kauniin kullanruskea.
  • Käännä lettu ja paista vielä noin minuutti.
  • Jatka kunnes kaikki taikina on paistettu.

Proteiiniletut sopivat hyvin maapähkinävoin, porkkana- ja mangolohkojen, viikunan ja kirsikkatomaattien kanssa treenin jälkeen nautittavaksi.


Bonusohje: Maailman helpoimmat banaaniletut

Sekoita 1 muussattu banaani ja 2 kananmunaa ja paista. Maailman helpoimmat letut sopivat aamupalaksi tai treenin jälkeen nautittavaksi.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 585 kcal

Proteiinia: 27,2 g

Rasvaa: 39,8 g

Hiilihydraattia: 35,4 g

Kuitua: 8,8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee