Pizzalettuja
© wichmann+bendtsen

Pizzaletut hedelmätäytteellä

Pizza ja hedelmät... lempparimme yhdistyivät!

perjantai 10. helmikuuta 2017 teksti S. Leth

Pizzaletut hedelmätäytteellä

2 hengelle

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 20 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 40 minuuttia

AINEKSET

Vadelma-chiamarmeladi

2 dl vadelmia, tuoreita tai pakastettuja

½ tl vaniljajauhetta

½ dl vettä

2 rkl chian siemeniä

1 rkl akaasiahunajaa

Lettutaikina

2 munaa

1 dl maitoa

2 rkl rahkaa

1 rkl akaasiahunajaa

2 tl chian siemeniä

1½ dl tattarijauhoa

½ tl vaniljajauhetta

1/3 tl kanelia

ripaus suolaa

1/3 tl leivinjauhetta

1/3 tl ruokasoodaa

Täytteet

1 kiivi

½ banaania

1 viikuna

½ dl mustikoita

½ passiohedelmä

1 rkl kookoslastuja

Pizzalettujen valmistus

  • Kiehauta ulkomaiset vadelmat. Soseuta vadelmat kulhossa.
  • Lisää muut marmeladin ainekset ja sekoita.
  • Laita kulho tunniksi jääkaappiin, niin chian siemenet imevät nesteen itseensä.
  • Vispaa lettutaikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  • Anna taikinan levätä 5-10 minuuttia.
  • Kuumenna paistinpannu ja kaada taikinaa pannulle.
  • Paista lettua kunnes taikina alkaa kuplia keskeltä ja pohja on kauniin kullanruskea.
  • Käännä lettu ja paista vielä noin 1 minuutti.
  • Jatka kunnes kaikki taikina on paistettu.
  • Tarjoa lisukkeena marmeladia, kiiviä, banaania, viikunaa, passio­hedelmää ja kookoslastuja.

Vinkki Marmeladi sopii hyvin myös leivän päälle. Tee kerralla suurempi annos ja säilytä jääkaapissa.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 581

Proteiinia: 19,5

Rasvaa: 15,1

Hiilihydraattia: 98,4

Kuitua: 13,8

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee