Pizzaletut hedelmätäytteellä

40 minuuttia
581

Pizza ja hedelmät... lempparimme yhdistyivät!

Pizzalettuja

Pizzaletut hedelmätäytteellä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

Vadelma-chiamarmeladi

  • 2 dl vadelmia, tuoreita tai pakastettuja
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl chian siemeniä
  • 1 rkl akaasiahunajaa

Lettutaikina

  • 2 munaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 rkl rahkaa
  • 1 rkl akaasiahunajaa
  • 2 tl chian siemeniä
  • 1½ dl tattarijauhoa
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • ⅓ tl kanelia
  • ripaus suolaa
  • ⅓ tl leivinjauhetta
  • ⅓ tl ruokasoodaa

Täytteet

  • 1 kiivi
  • ½ banaania
  • 1 viikuna
  • ½ dl mustikoita
  • ½ passiohedelmä
  • 1 rkl kookoslastuja

Pizzalettujen valmistus

  • Kiehauta ulkomaiset vadelmat. Soseuta vadelmat kulhossa.

  • Lisää muut marmeladin ainekset ja sekoita.

  • Laita kulho tunniksi jääkaappiin, niin chian siemenet imevät nesteen itseensä.

  • Vispaa lettutaikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi.

  • Anna taikinan levätä 5-10 minuuttia.

  • Kuumenna paistinpannu ja kaada taikinaa pannulle.

  • Paista lettua kunnes taikina alkaa kuplia keskeltä ja pohja on kauniin kullanruskea.

  • Käännä lettu ja paista vielä noin 1 minuutti.

  • Jatka kunnes kaikki taikina on paistettu.

  • Tarjoa lisukkeena marmeladia, kiiviä, banaania, viikunaa, passio­hedelmää ja kookoslastuja.

VINKKI Marmeladi sopii hyvin myös leivän päälle. Tee kerralla suurempi annos ja säilytä jääkaapissa.