Pizzaletut hedelmätäytteellä
2 hengelle
Vadelma-chiamarmeladi
2 dl vadelmia, tuoreita tai pakastettuja
½ tl vaniljajauhetta
½ dl vettä
2 rkl chian siemeniä
1 rkl akaasiahunajaa
Lettutaikina
2 munaa
1 dl maitoa
2 rkl rahkaa
1 rkl akaasiahunajaa
2 tl chian siemeniä
1½ dl tattarijauhoa
½ tl vaniljajauhetta
1/3 tl kanelia
ripaus suolaa
1/3 tl leivinjauhetta
1/3 tl ruokasoodaa
Täytteet
1 kiivi
½ banaania
1 viikuna
½ dl mustikoita
½ passiohedelmä
1 rkl kookoslastuja
Pizzalettujen valmistus
- Kiehauta ulkomaiset vadelmat. Soseuta vadelmat kulhossa.
- Lisää muut marmeladin ainekset ja sekoita.
- Laita kulho tunniksi jääkaappiin, niin chian siemenet imevät nesteen itseensä.
- Vispaa lettutaikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi.
- Anna taikinan levätä 5-10 minuuttia.
- Kuumenna paistinpannu ja kaada taikinaa pannulle.
- Paista lettua kunnes taikina alkaa kuplia keskeltä ja pohja on kauniin kullanruskea.
- Käännä lettu ja paista vielä noin 1 minuutti.
- Jatka kunnes kaikki taikina on paistettu.
- Tarjoa lisukkeena marmeladia, kiiviä, banaania, viikunaa, passiohedelmää ja kookoslastuja.
Vinkki
Marmeladi sopii hyvin myös leivän päälle. Tee kerralla suurempi annos ja säilytä jääkaapissa.
Ravintosisältö/annos
Energiaa 581 kcal
Proteiinia 19,5 g
Rasvaa 15,1 g
Hiilihydraattia 98,4 g
Kuitua 13,8 g
Letut ja lettutaikina – reseptejä herkullisiin ja terveellisiin lettuihin