Terveellisiä reseptejä Letut ja lettutaikina Pizzaletut... Pizzaletut hedelmätäytteellä 40 minuuttia 581 Pizza ja hedelmät... lempparimme yhdistyivät! Teksti: Signe Moesby Leth 10. helmikuuta 2017 Pizzaletut hedelmätäytteellä Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 hengelle Vadelma-chiamarmeladi 2 dl vadelmia, tuoreita tai pakastettuja ½ tl vaniljajauhetta ½ dl vettä 2 rkl chian siemeniä 1 rkl akaasiahunajaa Lettutaikina 2 munaa 1 dl maitoa 2 rkl rahkaa 1 rkl akaasiahunajaa 2 tl chian siemeniä 1½ dl tattarijauhoa ½ tl vaniljajauhetta ⅓ tl kanelia ripaus suolaa ⅓ tl leivinjauhetta ⅓ tl ruokasoodaa Täytteet 1 kiivi ½ banaania 1 viikuna ½ dl mustikoita ½ passiohedelmä 1 rkl kookoslastuja Pizzalettujen valmistus Kiehauta ulkomaiset vadelmat. Soseuta vadelmat kulhossa. Lisää muut marmeladin ainekset ja sekoita. Laita kulho tunniksi jääkaappiin, niin chian siemenet imevät nesteen itseensä. Vispaa lettutaikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä 5-10 minuuttia. Kuumenna paistinpannu ja kaada taikinaa pannulle. Paista lettua kunnes taikina alkaa kuplia keskeltä ja pohja on kauniin kullanruskea. Käännä lettu ja paista vielä noin 1 minuutti. Jatka kunnes kaikki taikina on paistettu. Tarjoa lisukkeena marmeladia, kiiviä, banaania, viikunaa, passiohedelmää ja kookoslastuja. VINKKI Marmeladi sopii hyvin myös leivän päälle. Tee kerralla suurempi annos ja säilytä jääkaapissa. ChiaKasvisruoka