Terveellisempi juustokakku

30 minuuttia
311 kcal

Tässä juustokakussa on niin rapeutta, täyteläisyyttä, makeutta kuin kirpeyttäkin, ja lasista tarjoiltuna se vieläpä näyttääkin hurmaavalta.

Terveellinen juustokakku lasissa

VOILÀ – tämä herkku valmistuu alta aikayksikön!

© wichmann+bendtsen

Terveellisempi juustokakku

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Pohja:

  • 3 täysjyväkeksiä
  • ½ rkl pehmeää voita

Tuorejuustotäyte:

  • ¼ luomusitruuna
  • 75 g huoneenlämpöistä maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g kreikkalaista jogurttia, 2 % rasvaa
  • ½ rkl akaasiahunajaa tai vaahterasiirappia

Mansikkahilloke:

  • 100 g tuoreita tai pakastemansikoita
  • ½ tl hunajaa
  • ½ ripaus vaniljaa
  • 1½ rkl vettä

Valmistus

  • Valmista ensin hilloke, jotta se ehtii jäähtyä. Sekoita ja kiehauta aineet kattilassa ja anna poreilla vielä 15 minuuttia niin, että koostumus sakeutua. Soseuta marjoja haarukalla tarvittaessa.
  • Sekoita 1 rkl sitruunan mehua ja raastettu kuori muiden täyteainesten kanssa ja vatkaa tasaiseksi, täyteläiseksi massaksi.
  • Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voi.Jaa neljään lasiin ja lisää päälle ensin täyte ja lopuksi jäähtynyt hilloke.

VINKKI
Pane keksit minigrippussiin tai muuhun tiiviisti suljettavaan muovipussiin ja rullaile tai painele murskaksi kaulimella.