Kauraiset suklaaskonssit

30 minuuttia
125 kcal

Kello viiden tee kutsuu! Skonssitaikina valmistuu viidessä minuutissa ilman kohotusta. Loihdimme klassikkoleivonnaisista hieman kevyemmän version, johon käytetään kaurahiutaleita ja banaania.

suklaa-skonssit

SKONSSIT – Kauraiset skonssit sopivat mainiosti välipalalle ja teehetkiin.

© wichmann+bendtsen

Kauraiset suklaaskonssit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kappaletta

  • 10 g kaurahiutaleita
  • 38 g vehnäjauhoja
  • ¼ tl merisuolaa
  • ⅓ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl vaniljansiemeniä
  • ¼ dl maitoa
  • ¼ muna
  • 25 g kypsää banaania
  • 6½ g tummasuklaanappeja

Valmistus

  • Hienonna kaurahiutaleet esimerkiksi sauvasekoittimen silppurilla. Sekoita kaikki ainekset paitsi suklaa mutta älä vaivaa taikinaa.
  • Kääntele sekaan suklaanapit.
  • Lämmitä uuni 190 asteeseen (kiertoilma).
  • Ripottele hieman jauhoa pöydälle, levitä taikina ja ripottele hieman jauhoa päälle. Kauli taikina 25 x 25 cm:n kokoiseksi neliöksi ja leikkaa siitä 12 samankokoista palaa.
  • Nosta palat leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  • Paista skonsseja 12 minuuttia. Tarjoile lämpimänä.

VINKKI Skonssit ovat eräänlainen leivonnaisen ja leivän välimuoto. Taikinaan voi lisätä tilkan piimää, joka tuo lisää mehevyyttä.

VINKKI Skonssitaikinaan voi lisätä myös raastettua omenaa.

VINKKI Taikina on hieman tahmaista, mutta niin sen kuuluu ollakin, jotta skonsseista tulee meheviä.

VINKKI Taikinasta voi jättää suklaan pois ja tarjoilla skonssit lemon curdin kanssa.