Banaani-suklaahippu-muffinit

35 minuuttia
156 kcal

Kokeile vähäkalorisia banaani-suklaahippumuffineita. Ne ovat mehevän herkullisia. Ja jos kaikkia ei syödä heti, loput voi myös pakastaa.

banaanimuffinit

BANAANI-SUKLAAHIPPUMUFFINIT suklaahippuja

© wichmann+bendtsen

Banaani-suklaahippu-muffinit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

  • ½ ylikypsää banaania
  • ½ munaa
  • ¼ dl rahkaa tai paksua jogurttia
  • ¼ rkl rapsiöljyä
  • ¼ tl ruokasoodaa
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ⅓ tl kanelia
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ ripaus merisuolaa
  • ½ dl tattari- tai vehnäjauhoja
  • 11 g tummaa suklaata, jossa on vähintään 70 % kaakaota

Koristeeksi

  • ¼ banaania

Valmistus

  • Muussaa banaanit haarukalla ja sekoita joukkoon munat, rahka tai jogurtti ja öljy.
  • Sekoita sooda, leivinjauhe, mausteet ja rouhittu suklaa jauhoihin.
  • Kääntele jauhot taikinaan.
  • Jaa taikina 9 muffinivuoan koloon tai paperivuokiin.
  • Paina banaaniviipale jokaisen muffinin keskelle.
  • Kypsennä 175 asteessa 25–30 minuuttia, kunnes muffinit ovat kauniin ruskeita ja kypsiä.

VINKKI Suklaan voi korvata pähkinärouheella.

VINKKI Kypsä banaani maistuu niin ­makealta, että muffini­taikinaan ei tarvita sokeria.