Punajuurileipä
© wichmann+bendtsen

Punajuurileipä

Punajuuret antavat leivälle kaunista väriä ja herkullista makua.

keskiviikko 12. huhtikuuta 2017 teksti M. Kristensen

Punajuurileipä

1 leipä = 20 viipaletta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 45 minuuttia

Aika yhteensä: 2 tuntia - Nostatusaika: 60 minuuttia

AINEKSET

5 dl kädenlämpöistä vettä

1 pkt tuorehiivaa

3 rkl chian siemeniä

1 tl suolaa

300 g punajuuriraastetta

700-850 g vehnäjauhoa

Punajuurileivän valmistus

  • Liuota hiiva veteen. Lisää chian siemenet, suola ja punajuuriraaste.
  • Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.
  • Taikina saa olla löysää, joten et välttämättä tarvitse koko määrää jauhoja.
  • Kohota taikinaa tunti ja levitä noussut taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  • Paista leipää 45-50 minuuttia 175-asteisessa uunissa ja anna jäähtyä ritilän päällä.

Ravintoarvo/viipale

Energiaa: 148 kcal

Proteiinia: 4,7 g

Rasvaa: 4 g

Hiilihydraattia: 29,6 g

Kuitua: 4,4 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee