Punajuurileipä

2 tuntia
148 kcal

Punajuuret antavat leivälle kaunista väriä ja herkullista makua.

Punajuurileipä

Punajuurileipä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 leipä = 20 viipaletta

  • 10 dl kädenlämpöistä vettä
  • 2 pkt tuorehiivaa
  • 6 rkl chian siemeniä
  • 2 tl suolaa
  • 600 g punajuuriraastetta
  • 1400 g vehnäjauhoa

Punajuurileivän valmistus

  • Liuota hiiva veteen. Lisää chian siemenet, suola ja punajuuriraaste.

  • Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

  • Taikina saa olla löysää, joten et välttämättä tarvitse koko määrää jauhoja.

  • Kohota taikinaa tunti ja levitä noussut taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

  • Paista leipää 45-50 minuuttia 175-asteisessa uunissa ja anna jäähtyä ritilän päällä.