Punajuurileipä
1 leipä = 20 viipaletta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 15 minuuttia
Valmistusaika: 45 minuuttia
Aika yhteensä: 2 tuntia - Nostatusaika: 60 minuuttia
AINEKSET
5 dl kädenlämpöistä vettä
1 pkt tuorehiivaa
3 rkl chian siemeniä
1 tl suolaa
300 g punajuuriraastetta
700-850 g vehnäjauhoa
Punajuurileivän valmistus
- Liuota hiiva veteen. Lisää chian siemenet, suola ja punajuuriraaste.
- Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.
- Taikina saa olla löysää, joten et välttämättä tarvitse koko määrää jauhoja.
- Kohota taikinaa tunti ja levitä noussut taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
- Paista leipää 45-50 minuuttia 175-asteisessa uunissa ja anna jäähtyä ritilän päällä.
Ravintoarvo/viipale
Energiaa: 148 kcal
Proteiinia: 4,7 g
Rasvaa: 4 g
Hiilihydraattia: 29,6 g
Kuitua: 4,4 g