Muhkeat hampurilaissämpylät

2½ tuntia
208 kcal

Rapeat, täysjyväjauhoista leivotut hampurilaissämpylät. Täytä ne mielesi mukaan nyhtöpossulla, jauhelihapihvillä tai kasviksilla.

Muhkeat hampurilaissämpylät, reseptit

MUHKEAT HAMPURILAISSÄMPYLÄT – Muhkeat hampurilaissämpylät ovat pehmeitä ja kuohkeita. Juuri niin kuin niiden pitääkin olla!

© wichmann+bendtsen

Muhkeat hampurilaissämpylät

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

  • 7 g hiivaa
  • ½ dl vettä
  • ½ dl jogurttia
  • ¼ tl sokeria
  • 1 g merisuolaa
  • 35 g grahamjauhoja tai muita täysjyväjauhoja
  • 71 g vehnäjauhoja
  • ¼ muna voiteluun
  • seesaminsiemeniä

Valmistus

  • Liota hiiva veteen.
  • Lisää muut ainekset paitsi muna ja seesaminsiemenet. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia, mieluiten yleiskoneella.
  • Peitä leivinliinalla ja anna kohota 1 tunti.
  • Jaa taikina 14 osaan ja pyöritä palloiksi kahdelle pellille. Jätä kunnolla tilaa väliin. Litistä kostealla kädellä 1,5 cm paksuisiksi.
  • Kohota 30 minuuttia.
  • Voitele sämpylät munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. 7. Kypsennä 180 asteessa kiertoilmassa tai pelti kerrallaan 200 asteessa, noin 18 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

VINKKI! Pane uunipelti sämpylöiden päälle kohottamisen ajaksi, jos haluat että ne pysyvät litteinä.

VINKKI! Lisää tilkka vettä voitelumunan joukkoon helpottamaan sämpylöiden voitelua.

VINKKI! Korvaa grahamjauhot muilla täysjyväjauhoilla niin saat sämpylöihin uuden maun.