Kaprisburger, kurkkusalaattia ja fetakastiketta

30 minuuttia
446 kcal

Kaprisburger kurkkusalaatin ja fetakastikkeen kera nostaa pikaruokasuosikin aivan uudelle tasolle sekä maun että terveyden suhteen.

Kaprisburgeri

Kaprisburger, kurkkusalaattia ja fetakastiketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta / 2 kpl

  • 1 annos taikinaa
  • 2 tl seesaminsiemeniä

Taikinaa

  • 1 kananmuna
  • 3 dl vettä
  • 1 dl maitoa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl hunajaa
  • 12 g hiivaa
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • 150 g täysjyvävehnäjauhoja

Pihvit:

  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • 1 pieni prk kapriksia, ilman lientä
  • 300 g naudan jauhelihaa

Kurkkusalaatti:

  • ½ kurkkua
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Fetakastike:

  • 2 dl rahkaa
  • 100 g fetajuustoa

Kasvikset:

  • 1 kourallista ituja
  • 4 Viipale punasipuliviipaletta

Valmistus

Taikina:

  • Riko munan rakenne. Ota sivuun 1 rkl kananmunaa sämpylöiden voitelua varten.
  • Laita kaikki nesteet kulhoon ja sekoita hiiva nesteeseen.
  • Lisää suola ja sen jälkeen jauhot vähän kerrallaan.
  • Vaivaa taikina kunnolla ja jätä sitten peitettynä kohoamaan huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.

Pihvit:

  • Tee taikinasta kaksi sämpylää ja kohota niitä 10 min leivinpellillä. Voitele sämpylät munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 min.
  • Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla.
  • Yhdistä valutetut kaprikset, auringonkukansiemenet ja liha. Muotoile kaksi pihviä ja paista ne kuumalla pannulla.
  • Suikaloi kurkku kuorimaveitsellä tai mandoliinilla. Sekoita omenaviinietikka, suola ja pippuri ja anna kurkkusuikaleiden vetäytyä liemessä 10 min.
  • Sekoita rahka ja feta sauvasekoittimella. Halkaise sämpylät ja voitele pinnat rahka-fetaseoksella.
  • Pane sämpylöiden väliin kurkkusalaatti, idut, pihvit ja punasipulit.