Maukkaat täysjyväpatongit
Maukkaat, rapeakuoriset täysjyväpatongit maistuvat keiton tai salaatin kanssa.
Maukkaat, rapeakuoriset täysjyväpatongit maistuvat keiton tai salaatin kanssa.
VINKKI! Patonkitaikinan voi tehdä jo illalla aamua varten valmiiksi jääkaappiin. Käytä silloin hiivaa puolet ohjeen määrästä. Hiiva toimii viileässä hitaasti, ja maitohappobakteerit ehtivät kehittää leipään paljon makua.
VINKKI! Pane uunin pohjalle astiaan pari desiä kuumaa vettä patonkien paiston ajaksi. Kosteus tekee patongeista ekstrapehmeitä ja rapeita. Oikealla, rei´itetyllä patonkipellillä syntyy paras lopputulos.
VINKKI! Voi olla, että joudut lisäämään vähän jauhoja, jos vaivaat taikinan käsin. Lisää kuitenkin niin vähän kuin mahdollista.