Mitä on nicecream?

Rakastatko jäätelöä mutta haluat välttää kaloreita? Silloin valintasi on nicecream!

maistuu myös suklaalla ja marjoilla paranneltuna.

NICECREAM Banaaneista ja suklaasta sekotettu nicecream lasissa

© iStock

Nicecream on banaanista tehtyä ”jäätelöä”, johon ei välttämättä muita raaka-aineita edes tarvita. Se on herkullista, terveellistä ja edullista, eli nimensä mukaisesti ”nice”.

Nicecreamin salaisuus on riittävän kypsissä banaaneissa, eli juuri niissä rusehtaviksi ja pehmeiksi menneissä banskuissa, joita kukaan ei enää halua napata hedelmäkulhosta. Nyt niille löytyy siis käyttötarkoitus, sillä hiukan ylikypsien banaanien luontainen makeus tekee jäädykkeestä herkullista.

Nicecream on suutuntumaltaan samanlaista kuin kermajäätelö, mutta siinä on vain puolet tavallisen kermajäätelön energiamäärästä.Se siis sopii loistavasti kuuman päivän kevyeksi herkuksi.

Lisäksi siitä saa kermajäätelöön verrattuna kaksinkertaisen määrän kaliumia ja magnesiumia sekä hieman ravintokuitua, ja toisaalta sitä syömällä välttää kokonaan kermajäätelön sisältämän tyydyttyneen rasvan.

Nicecream

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 5 kpl. banaania, erittäin kypsiä

Valmistus

  1. Kuori banaanit ja pakasta ne pakastusrasiassa tai -pussissa.
  1. Anna jäätyneiden banaanien sulaa noin 20–30 minuuttia, paloittele ne ja pane ne tehosekoittimeen. Mitä pidempään annat koneen pyöriä, sitä kuohkeampaa nicecreamista tulee, mutta älä anna sen sulaa kokoaan. Jos käytät pienitehoista sekoitinta, on hyvä lisätä joukkoon vähän maitoa.

Muita makuja

Nicecream maistuu hyvältä sellaisenaan, mutta voit myös lisätä monenlaisia makuaineita joko jo soseutusvaiheessa tai valmiin annoksen päälle

  • Vanilja
  • Marjat
  • Maapähkinävoi
  • Suklaarouhe
  • Sitruunamehu
  • Mango