Kookoscremeä mintun ja pinaatin tai mansikan sävyillä
Minttua vai mansikkaa

Molemmat maistuvat mahtavalta trooppisen illallisen päätöksenä.

Kookoskermaiset kerrokset

Kookosmaidon kermaisesta osasta syntyy täyteläinen jälkiruoka, johon marjat ja hunaja antavat kirpeyttä ja makeutta.

maanantai 3. kesäkuuta 2019 teksti Signe Leth

Kookoskermaiset kerrokset

Valkoinen kookoscreme:

1 tlk kookosmaitoa, kerma

1 limetti

¹∕³ tl vaniljauutetta

1 rkl juoksevaa hunajaa

Vihreä kookoscreme

1 tlk kookosmaitoa, kerma

1 limetti

¹∕³ tl vaniljauutetta

1 rkl juoksevaa hunajaa

1-2 rkl limettimehua

1 pieni kourallinen minttua

1 pieni kourallinen lehtipinaattia

Mansikkasose

3 dl mansikoita

1 rkl juoksevaa hunajaa

¹∕³ tl vaniljauutetta

½ appelsiinin mehu

Koristeeksi

½ dl manteleita

½ rkl juoksevaa hunajaa

150 g mangoa ja tuoreita marjoja

Valmistus

  • Pane kookosmaito­tölkit yöksi jääkaappiin, niin kerma ja kookosvesi erottuvat.

  • Karamellisoidut mantelit: Rouhi mantelit ja paahda ne pannulla. Sulata hunaja joukkoon ja anna jäähtyä. 

  • Valkoinen creme: Lusikoi jääkaappikylmästä kookosmaitotölkistä kermainen osa ja lisää muut valkoisen cremen ainekset. Käytä erottunut kookosvesi janojuomana.

  • Vihreä creme: Jauha lehtipinaatti ja minttu ja sekoita vihreän cremen ainekset.

  • Mansikkasose: Soseuta mansikkasoseen ainekset.

  • Annosten kokoaminen: Lusikoi cremet ja mansikkasose kerroksitttain laseihin. Koristele mangokuutioilla, marjoilla ja karamellisoiduilla manteleilla. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 490 kcal 

proteiinia 6 g 

rasvaa 37 g 

hiilihydraattia 37 g 

kuitua 3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee