Kookoskermaiset kerrokset

30 minuuttia
490 kcal

Kookosmaidon kermaisesta osasta syntyy täyteläinen jälkiruoka, johon marjat ja hunaja antavat kirpeyttä ja makeutta.

Kookoscremeä mintun ja pinaatin tai mansikan sävyillä

MINTTUA VAI MANSIKKAA Molemmat maistuvat mahtavalta trooppisen illallisen päätöksenä.

Kookoskermaiset kerrokset

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Valkoinen kookoscreme

  • 1 rasia kookosmaitoa, kerma
  • 1 limetti
  • tl vaniljauutetta
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa

Vihreä kookoscreme

  • 1 rasia kookosmaitoa, kerma
  • 1 limetti
  • tl vaniljauutetta
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl limettimehua
  • 1 pieni kourallinen minttua
  • 1 pieni kourallinen lehtipinaattia

Mansikkasose

  • 3 dl mansikoita
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • tl vaniljauutetta
  • ½ appelsiinin mehu

Koristeeksi

  • ½ dl manteleita
  • ½ rkl juoksevaa hunajaa
  • 150 g mangoa ja tuoreita marjoja

Valmistus

  • Pane kookosmaito­tölkit yöksi jääkaappiin, niin kerma ja kookosvesi erottuvat.
  • Karamellisoidut mantelit: Rouhi mantelit ja paahda ne pannulla. Sulata hunaja joukkoon ja anna jäähtyä.
  • Valkoinen creme: Lusikoi jääkaappikylmästä kookosmaitotölkistä kermainen osa ja lisää muut valkoisen cremen ainekset. Käytä erottunut kookosvesi janojuomana.
  • Vihreä creme: Jauha lehtipinaatti ja minttu ja sekoita vihreän cremen ainekset.
  • Mansikkasose: Soseuta mansikkasoseen ainekset.
  • Annosten kokoaminen: Lusikoi cremet ja mansikkasose kerroksitttain laseihin. Koristele mangokuutioilla, marjoilla ja karamellisoiduilla manteleilla.