Karhunvatukkapehmis kookospähkinän kuoressa
© wichmann+bendtsen

Ihanan raikas karhunvatukkapehmis

Maistuisiko jäätelö? Kokeile itse tehtyä karhunvatukkapehmistä, joka tarjotaan kookospähkinän kuoresta.

torstai 14. kesäkuuta 2018 teksti S. Leth

Karhunvatukkapehmis ja banaania kookospähkinänkuoressa

2 annosta

4 pakastettua, kypsää banaania (pakasta ilman kuoria)
90 g pakastekarhunvatukoita
1 tl jauhettua vaniljaa
1 kookospähkinä

Koristeet

karhunvatukoita
syötäviä kukkia

Valmistus

  • Ota banaanit pakastimesta 20 minuuttia ennen jäätelön valmistusta.
  • Viipaloi banaanit ja sekoita ne tehosekoittimessa karhunvatukoiden ja jauhetun vaniljan kanssa. Jatka sekoittamista noin parin minuutin ajan, kunnes koostumus on tasaisen kermainen.
  • Maista jäätelöä ja lisää tarvittaessa makeutusainetta.
  • Tarjoile jäätelö kookospähkinän puolikkaista. Koristele kukkasilla ja karhunvatukoilla.

Ravintosisältö/annos (ilman kookospähkinää)

Energiaa: 226 kcal
Proteiinia: 4 g
Rasvaa: 1,3 g
Hiilihydraattia: 52,5 g
Kuitua: 6,4 g

VIDEO: Näin valmistat viidessä minuutissa terveelliset ja superherkulliset banaaniletut

Kookospähkinä ja vasara

Tarjoile kahdesta kookospähkinän puolikkaasta

© iStock

Näin teet kookospähkinästä hienot kulhot

Naputa vasaralla pähkinän ympäri kohdasta, josta haluat sen halkaista. Kuori alkaa avautua vähitellen. Naputtele niin kauan, että saat pähkinän halkeamaan kahdeksi kulhoksi.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee