Karhunvatukkapehmis kookospähkinän kuoressa
© wichmann+bendtsen

Ihanan raikas karhunvatukkapehmis

Maistuisiko jäätelö? Kokeile itse tehtyä karhunvatukkapehmistä, joka tarjotaan kookospähkinän kuoresta.

torstai 14. kesäkuuta 2018 teksti S. Leth

Karhunvatukka-banaanipehmis kookospähkinänkuoressa

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

4 pakastettua, kypsää banaania (pakasta ilman kuoria)

90 g pakastekarhunvatukoita

1 tl jauhettua vaniljaa

1 kookospähkinä

Koristeet

karhunvatukoita

syötäviä kukkia

Valmistus

  • Pakasta kuoritut banaanit ja ota ne pakastimesta 20 minuuttia ennen jäätelön valmistusta.
  • Viipaloi banaanit ja sekoita ne tehosekoittimessa karhunvatukoiden ja jauhetun vaniljan kanssa. Jatka sekoittamista noin parin minuutin ajan, kunnes koostumus on tasaisen kermainen.
  • Maista jäätelöä ja lisää tarvittaessa makeutusainetta.
  • Tarjoile jäätelö kookospähkinän puolikkaista. Koristele kukkasilla ja karhunvatukoilla.

LUE MYÖS: Terveellisiä banaanireseptejä

Ravintosisältö/annos (ilman kookospähkinää)

Energiaa: 226 kcal

Proteiinia: 4 g

Rasvaa: 1,3 g

Hiilihydraattia: 52,5 g

Kuitua: 6,4 g

Kookospähkinä ja vasara

Tarjoile kahdesta kookospähkinän puolikkaasta

© iStock

Näin teet kookospähkinästä hienot kulhot

Naputa vasaralla pähkinän ympäri kohdasta, josta haluat sen halkaista. Kuori alkaa avautua vähitellen. Naputtele niin kauan, että saat pähkinän halkeamaan kahdeksi kulhoksi.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee