Banaanitriojäädykettä leikkuulaudalla
© wichmann+bendtsen

Banaanitriojäädyke

Triojäätelö on jätskien ikiklassikko. Tämä terveellinen versio valmistuu helposti kotikeittiössä.

torstai 15. maaliskuuta 2018 teksti S. Leth

Banaanitriojäädyke

10 viipaletta

TARVITTAVA AIKA

Aika yhteensä: 5 päivää

AINEKSET

Suklaakerros

2½ suurta, pakastettua banaania (käytä kypsiä banaaneja)

½ dl maitoa

½ tl vaniljajauhetta

1 rkl akaasiahunajaa

1-2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Mansikkakerros

2½ suurta, pakastettua banaania, käytä kypsiä banaaneja

½ dl maitoa

½ tl vaniljajauhetta

1 rkl akaasiahunajaa

1 dl mansikoita

Vaniljakerros

3 suurta, pakastettua banaania, käytä kypsiä banaaneja

½ dl maitoa

1 tl vaniljajauhetta

Koristeeksi

Mansikoita

Valmistus

  • Valmista ensin suklaakerros. Viipaloi jäiset banaanit ja sekoita niitä tehosekoittimessa muiden aineiden kanssa, kunnes seos on paksua ja tasaista.
  • Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja kaada seos vuokaan. Pane vuoka pakastimeen tunniksi jähmettymään. Valmista mansikkakerros ja kaada se vuokaan. Lisää parin tunnin pakastamisen jälkeen vielä vaniljakerros.
  • Pidä jäädykettä pakastimessa vielä pari tuntia, niin, että se jäätyy kokonaan. Jäädyke sulaa nopeasti, joten ota se pakastimesta vasta juuri ennen tarjoilua. Viipaloi tarjolle ja koristele halutessasi tuoreilla mansikoilla.

Ravintosisältö/viipale:

Energiaa: 115 kcal

Proteiinia: 2,1 g

Rasvaa: 0,6 g

Hiilihydraattia: 26,1 g

Kuitua: 2,1

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee