Intialaishenkinen frittata
Helppo päivällisruoka

Mehevä uunimunakas kypsyy itsekseen uunissa ilman kummempaa vahtimista.

© wichmann+bendtsen

Intian inspiroima frittata

Uunimunakkaan nerokkuus piilee siinä, ettei kokkaajan tarvitse pelätä pohjaan palamista. Kokeile terveellistä ja herkullista frittattaa, jonka makumaailma on saanut inspiraatiota intialaisesta keittiöstä.

maanantai 25. tammikuuta 2021 teksti S. Leth

Intian inspiroima frittata

4 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 30 minuuttia

Aika yhteensä: 40 minuuttia

AINEKSET

1 rkl oliiviöljyä

8 munaa

1 dl rasvatonta maitoa

1/2 tl merisuolaa

mustapippuria

1 rkl currya

1/4 tl chilijauhetta

1/4 tl juustokuminaa

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

100 g savoijinkaalia

100 g perunaa

50 g vuohenjuustoa

Tarjoiluun:

tuoreita yrttejä

Intian inspiroiman frittatan valmistus

  • Sipaise uunivuoka öljyllä. 

  • Vispaa munat, maito ja mausteet sekaisin. 

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli, silppua kaali, viipaloi peruna ja murustele vuohenjuusto. Sekoita munamassaan. 

  • Kaada seos vuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes frittata on kauttaaltaan hyytynyt ja pinta kauniin ruskea. 

  • Ripottele pinnalle yrttisilppua ennen tarjoilua. 

VINKKI! Leikkaa peruna ohuiksi viipaleiksi, jotta se ehtii kypsyä.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 295 kcal

Proteiinia: 21 g

Rasvaa: 17 g

Hiilihydraattia: 18 g

Kuitua: 6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee