Häränsilmä, parmankinkkua ja herkkusieniä

30 minuuttia
231 kcal

Häränsilmä, parmankinkkua ja herkkusieniä kiireettömän aamun herkutteluun.

Ajan kanssa

Häränsilmä, parmankinkkua ja herkkusieniä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 2 iso tai 2 pientä portobelloherkkusientä
  • 2 Iso muna
  • 2 Viipale parmankinkkua
  • ½ tl voita paistamiseen
  • Merisuolaa, cayennenpippuria

Lisukkeeksi

  • 400 g kirsikkatomaatteja
  • 2 kourallista krassia
  • 1 tl basilikaa

Valmistus

  • Portobellosienet voi käyttää "uunivuokana": jos sieni on kyllin iso, munan voi rikkoa siihen kuin kuppiin ja paistaa 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Toinen vaihtoehto on paistaa portobelloherkkusieniä kuumassa pannussa 5 minuuttia.

  • Paista myös parmankinkkua noin minuutti eli rapeaksi.

  • Häränsilmä: anna pannun jäähtyä hieman, riko muna varovasti pannuun niin, että keltuainen säilyy ehjänä ja paista yhdeltä puolelta noin 3 minuuttia eli kunnes keltuainen on kevyesti hyytynyt. Nosta häränsilmä sienten päälle.

  • Mausta muna ripauksella suolaa ja cayennenpippuria.

  • Leikkaa tomaatit kahtia, mausta ne basilikalla ja koristele krassilla.