Ajan kanssa

Häränsilmä, parmankinkkua ja herkkusieniä

Häränsilmä, parmankinkkua ja herkkusieniä kiireettömän aamun herkutteluun.

perjantai 24. tammikuuta 2014 teksti KUNTOPLUS

Häränsilmä, parmankinkkua ja herkkusieniä

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 25 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

1 iso tai 2 pientä portobelloherkkusientä

1 Iso muna

1 viipale parmankinkkua

¼ tl voita paistamiseen

Merisuolaa, cayennenpippuria

Lisukkeeksi

200 g kirsikkatomaatteja

1 kourallinen krassia

½ tl basilikaa

Valmistus

  • Portobellosienet voi käyttää "uunivuokana": jos sieni on kyllin iso, munan voi rikkoa siihen kuin kuppiin ja paistaa 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Toinen vaihtoehto on paistaa portobelloherkkusieniä kuumassa pannussa 5 minuuttia.
  • Paista myös parmankinkkua noin minuutti eli rapeaksi.
  • Häränsilmä: anna pannun jäähtyä hieman, riko muna varovasti pannuun niin, että keltuainen säilyy ehjänä ja paista yhdeltä puolelta noin 3 minuuttia eli kunnes keltuainen on kevyesti hyytynyt. Nosta häränsilmä sienten päälle.
  • Mausta muna ripauksella suolaa ja cayennenpippuria.
  • Leikkaa tomaatit kahtia, mausta ne basilikalla ja koristele krassilla.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 231 kcal

Proteiinia: 17 g

Rasvaa: 11 g

Hiilihydraattia: 17 g

Kuitua: 4,6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee