Ajan kanssa

Häränsilmä, parmankinkkua ja herkkusieniä

Häränsilmä, parmankinkkua ja herkkusieniä kiireettömän aamun herkutteluun.

perjantai 24. tammikuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

1 annos

1 iso tai 2 pientä portobelloherkkusientä
Iso muna
Viipale parmankinkkua
¼ tl voita paistamiseen
Merisuolaa, cayennenpippuria

Lisukkeeksi
200 g kirsikkatomaatteja
Kourallinen krassia
½ tl basilikaa

  • Portobellosienet voi käyttää "uunivuokana": jos sieni on kyllin iso, munan voi rikkoa siihen kuin kuppiin ja paistaa 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Toinen vaihtoehto on paistaa portobelloherkkusieniä kuumassa pannussa 5 minuuttia.
  • Paista myös parmankinkkua noin minuutti eli rapeaksi.
  • Häränsilmä: anna pannun jäähtyä hieman, riko muna varovasti pannuun niin, että keltuainen säilyy ehjänä ja paista yhdeltä puolelta noin 3 minuuttia eli kunnes keltuainen on kevyesti hyytynyt. Nosta häränsilmä sienten päälle.
  • Mausta muna ripauksella suolaa ja cayennenpippuria.
  • Leikkaa tomaatit kahtia, mausta ne basilikalla ja koristele krassilla.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee